Τζεντιλόνι : Σταδιακή και εν συνεχεία πιο γρήγορη ανάκαμψη για την Ελλάδα φέτος και το 2022
«Ξέρουμε ότι η Ελλάδα δέχτηκε σοβαρή συρρίκνωση το 2020, όπως και άλλες χώρες όπου ορισμένοι τομείς είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Στην περίπτωση της Ελλάδας τόσο ο τουρισμός όσο και οι ταξιδιωτική βιομηχανία είναι πολύ ισχυροί τομείς σημείωσε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Η Ελλάδα αναμένεται να έχει σταδιακή και εν συνεχεία πιο γρήγορη ανάκαμψη το 2021 και το 2022, ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων.
«Ξέρουμε ότι η Ελλάδα δέχτηκε σοβαρή συρρίκνωση το 2020, όπως και άλλες χώρες όπου ορισμένοι τομείς είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Στην περίπτωση της Ελλάδας τόσο ο τουρισμός όσο και οι ταξιδιωτική βιομηχανία είναι πολύ ισχυροί τομείς σημείωσε ο κ. Τζεντιλόνι και υπογράμμισε ότι «στις προβλέψεις μας βλέπουμε μία σταδιακή και στη συνέχεια πιο γρήγορη ανάκαμψη το 2021 και το 2022».
«Θα συζητήσουμε σύντομα την ένατη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα και πιστεύω ότι οι ελληνικές Αρχές είναι πλήρως δεσμευμένες να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση, για να αποφύγουν συνέπειες στο κοινωνικό επίπεδο αυτής της κρίσης» συμπλήρωσε.
Σχετικά με τη γενική εικόνα της ΕΕ και της ευρωζώνης, η οικονομική κατάσταση τον χειμώνα παραμένει δύσκολη επισήμανε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ .« Από το φθινόπωρο, πολλά κράτη μέλη έχουν θέσει σε εφαρμογή ή έχουν αυστηροποιήσει περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στην αναζωπύρωση κρουσμάτων και, πιο πρόσφατα, στην εξάπλωση νέων, πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορονοϊού» ανέφερε ο Πάολο Τζεντιλόνι σημειώνοντας ότι «αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα. Αλλά, φυσικά, επηρεάζουν την οικονομική δραστηριότητα – αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό από ότι την άνοιξη του περασμένου έτους».
Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη θα είναι άνιση στα κράτη μέλη κάτι που έχει να κάνει όπως εξήγησε με τις διαφορές στη δομή κάθε οικονομίας. «Αυτή η πρόβλεψη δεν λαμβάνει υπόψη τον δυνητικά πολύ σημαντικό θετικό αντίκτυπο του NextGenerationEU, επειδή δεν έχουμε επαρκή στοιχεία γι’ αυτό» ανέφερε.
Συμπλήρωσε, τέλος, ότι τις πρώτες εβδομάδες του 2021, οι έρευνες συνέχισαν να δείχνουν απογοητευτική οικονομική δραστηριότητα διευκρινίζοντας ότι πέρα από το πρώτο τρίμηνο, η οικονομία αναμένεται να αρχίσει να βελτιώνεται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις