Σχολεία : Τηλεκπαίδευση ξανά για τους μαθητές της Αττικής – Σκέψεις για παράταση του σχολικού έτους
Η κυβέρνηση μελετά, επέκταση του σχολικού έτους αλλά και περιορισμών των διακοπών του Πάσχα προκειμένου να καλυφθεί η ύλη των μαθημάτων στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
- Συνεχίζεται ο «πόλεμος» καταγγελιών στον ΣΥΡΙΖΑ για νοθεία - Τη σκυτάλη παίρνει η Επιτροπή Νομιμοποίησης
- Η Μπιγιονσέ έπαθε... Πάμελα Άντερσον και το διαδίκτυο έχασε το μυαλό του
- Ακρόαση Τζιτζικώστα: «Βγάλτε τον έξω» φώναζε η Βόζεμπεργκ όταν επιχείρησε να ρωτήσει ο Παπαδάκης
- Έλα Έμχοφ και Ιβάνκα Τραμπ: Οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου προεκλογικού νομίσματος
Επέστρεψαν στην τηλεκπαίδευση από σήμερα οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς από τις 6 το πρωί, τέθηκε σε ισχύ το αυστηρό lockdown στην Αττική.
Μόνο τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, με φυσική παρουσία.
Η απόφαση για κλείσιμο εκ νέου των σχολείων, δεν ήταν εύκολη, θεωρήθηκε ωστόσο αναγκαία προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα.
Σκέψεις για παράταση του σχολικού έτους
«Κάθε εβδομάδα στο σχολείο είναι κέρδος για τα παιδιά. Μακάρι να μπορούσαμε να κρατήσουμε τα παιδιά στο σχολείο στην Αττική. Η τηλεκπαίδευση είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Έχω ζητήσει από την υπουργό να γίνουν προσαρμογές. Στόχος να γίνουν κανονικά οι Πανελλήνιες εξετάσεις με μειωμένη ύλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση μελετά, επέκταση του σχολικού έτους αλλά και περιορισμών των διακοπών του Πάσχα προκειμένου να καλυφθεί η ύλη των μαθημάτων στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
«Ό,τι συμβαίνει στην κοινότητα αντανακλά στα σχολεία»
«Κάναμε κάθε προσπάθεια για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία», σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, Μαρία Τσολιά.
«Ξέρουμε πόσο σοβαρές είναι οι συνέπειες για παιδιά και οικογένειες, όμως η επιδημιολογία επιβάλλει αυτό το μέτρο, γιατί έχουμε μεγάλη αύξηση των περιστατικών και των νοσηλειών, ενώ αναμένεται αύξηση των κλινών ΜΕΘ Covid», συμπλήρωσε.
«Ότι συμβαίνει στην κοινότητα, αντανακλά και στα σχολεία. Στα σχολεία συνήθως η μόλυνση έρχεται απέξω. Δεν κλείνουν τα σχολεία γιατί έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία, αλλά γιατί επιβάλλεται γενικός περιορισμός για να μειωθούν οι δραστηριότητες» πρόσθεσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία και σε άλλες περιοχές της χώρας, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, είναι πιθανό» σημείωσε.
Ποιες ώρες γίνονται τα μαθήματα
Τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια γίνονται το πρωί, στα δημοτικά το μεσημέρι από τις 2.10 έως τις 5.20 και στα νηπιαγωγεία από τις 2:00 εως τις 4:20.
Για τους μαθητές του δημοτικού από σήμερα Πέμπτη, τίθεται και πάλι σε πάλι σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.
Κάθε διδακτική ώρα έχει διάρκεια 30’ στα δημοτικά ενώ στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40’.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας για δημοτικά και νηπιαγωγεία επιλέχθηκε το απογευματινό ωραρίο για να διευκολυνθούν οι γονείς που εργάζονται αλλά και για να βοηθηθούν τα μικρά παιδιά από τους γονείς τους με τους υπολογιστές και για να να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από τους μαθητές όλων των βαθμίδων.
Οπως και στο προηγούμενο διάστημα η υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, θα γίνει μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία καθιστά δυνατή την απευθείας μετάδοση (ήχου και εικόνας) του μαθήματος προς τους μαθητές με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex . Μηδενική είναι η χρέωση δεδομένων για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet.
Υπενθυμίζεται ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική ενώ για τους γονείς επανέρχεται το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.
Τι ισχύει για τις απουσίες
Οι απουσίες των μαθητών στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης καταγράφονται σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών.
Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις