Νικ Κύργιος : «Έχασα κάθε κίνητρο μετά τον θάνατο της γιαγιάς μου»
Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός σταρ του τένις μίλησε για τον χαμό της αγαπημένης του γιαγιάς που για χρόνια τον έκανε να αμφισβητεί το πάθος του για το άθλημα.
- Εισφορά αλληλεγγύης: Νέα κλίμακα για να μη χαθεί η αύξηση στις συντάξεις
- Χειροπέδες σε μαθητή: Κατηγορείται ότι οπλοφορούσε στο σχολείο - Συνελήφθη και ο πατέρας του
- Γονέας ξυλοκόπησε μαθητή έξω από σχολείο – Θεώρησε ότι τον καθυστέρησε
- Νέα προθεσμία έλαβε η 33χρονη που παραμένει στον «Ευαγγελισμό» μετά την έκρηξη στους Αμπελόκηπους
Η Τζούλιανα Φόστερ ήταν για τον Νικ Κύργιο το βασικό κίνητρο για να συνεχίζει να παίζει τένις. Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός αθλητής ομολογεί πως μετά τον θάνατό της γιαγιάς του έχασε τον δρόμο του.
Για τον σταρ του τένις, που θεωρείται από πολλούς «το κακό παιδί» του αθλήματος, υπήρχαν φορές που δεν διασκέδαζε καθόλου την ενασχόλησή του με αυτό. Ωστόσο το μεγάλο διάλλειμα που ήρθε αναγκαστικά το 2020 λόγω της πανδημίας του επέτρεψε να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του και να αποκτήσει μια νέα οπτική για τα πράγματα.
Για πρώτη φορά από τη στιγμή που ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το άθλημα, ο Κύργιος κατάφερε να περάσει μια παρατεταμένη χρονική περίοδο στο σπίτι με την οικογένειά του και, όπου όπως αναφέρει ο ίδιος: «δεν άγγιξε μια ρακέτα για σχεδόν τέσσερις μήνες». Ένιωθε πως κέρδιζε τον χρόνο με την οικογένειά του που το τένις του είχε στερήσει.
Το θαυμάσιο ταλέντο του 25χρονου δεν αμφισβητήθηκε ποτέ – είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο προικισμένους παίκτες εκεί έξω – αλλά συχνά τα καμώματά του στο γήπεδο καταλήγουν στα πρωτοσέλιδα.
Πώς ξαναβρήκε το πάθος του για το τένις
«Η σχέση μου με το τένις είναι σίγουρα μια σχέση σχέση αγάπης και μίσους» δήλωσε ο Κύργιος στον Patrick Snell του CNN τον Ιανουάριο. «Παρόλα αυτά το τένις είναι αυτό στο οποίο έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή. Σίγουρα έχασα το δρόμο μου πριν μερικά χρόνια. Ήμουν πολύ μπερδεμένος.
Πραγματικά δεν ήθελα να παίξω πια και δεν ένιωθα πως δεν είχα πλέον κίνητρο. Δεν είχα πια πάθος. Έχασα τη γιαγιά μου, ήταν η καλύτερη μου φίλη. Ήταν μάλλον ο βασικός λόγος που έπαιζα τένις. Αφιέρωσε τόσο πολύ χρόνο για τη καριέρα μου. Την χρονιά που πέθανε δεν είχα προλάβει να την δω όσο θα ήθελα και κατηγόρησα το τένις για αυτό.
Απομακρύνθηκα από τα πράγματα που με ενδιέφεραν και έχασα κάθε κίνητρο» είπε.
Για να βρει ξανά το χαμένο του πάθος ο Κύργιος έπρεπε να βρει έναν καινούργιο λόγο για να παίζει.
Έτσι, το 2017, ίδρυσε το Ίδρυμα NK, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά να παρέχει σε παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα την ευκαιρία να παίξουν τένις- μεταξύ άλλων.
«Αποφάσισα ότι έπρεπε να παίξω για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μου και αποφάσισα να ξεκινήσω το ίδρυμα NK», λέει ο Κύργιος. «Προσπάθησα να εστιάσω στο να δίνω και να βοηθάω και αυτό είναι που με βοηθάει πλέον να παίζω. Ξαναβρήκα το πάθος μου και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμένα».
And just like that, we OFFICIALLY have commitment from the ACT Labor, Andrew Barr ACT Chief Minister, Yvette Berry of…
Δημοσιεύτηκε από Nick Kyrgios στις Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020
Όταν έγινε viral για καλό σκοπό
Πέρυσι τέτοια εποχή μεγάλο μέρος της Αυστραλίας καταστράφηκε από κπυρκαγιές που σκότωσαν 33 άτομα και περίπου τρία δισεκατομμύρια ζώα.
Ο Κύργιος δημοσίευσε ένα tweet πριν από το Αυστραλιανό Όπεν λέγοντας ότι θα έδινε 200 λίρες για κάθε άσσο που θα πετύχαινε στα τουρνουά εκείνου του καλοκαιριού. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια ξεπέρασε κάθε φαντασία του.
Μέσα σε μια νύχτα το tweet έγινε viral και παίκτες από όλο τον κόσμο ακολουθώντας το παράδειγμα του δεσμεύτηκαν να κάνουν δωρεές για το ίδιο σκοπό. Οι προσπάθειές του κορυφώθηκαν με έναν φιλανθρωπικό αγώνα στον οποίο συμμετείχαν συνάδελφοί του όπως ο Φέντερερ, ο Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς, η Σερένα Γουίλιαμς και η Ναόμι Οσάκα. Τη βραδιά αυτή συγκεντρώθηκαν 3,8 εκατομμύρια δολάρια.
I was fortunate to grow up near tennis clubs and had the chance to play from a young age (throwback attached 🤓). …
Δημοσιεύτηκε από Nick Kyrgios στις Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020
Ο ρατσισμός
Ο Κύργιος έχει Έλληνα πατέρα και μητέρα από τη Μαλαισία. Ως μειονότητα στην Αυστραλία λέει ότι αντιμετώπισε τον ρατσισμό κατά τη διάρκεια της ζωής του.
«Έχω αντιμετωπίσει ρατσισμό. Μεγαλώνοντας στην Αυστραλία, παίζοντας ένα παλιό άθλημα που παραδοσιακά είναι συνδεδεμένο με τους λευκούς, δεν ήταν εύκολο. «Μπορεί απλά να περνούσα από κάπου με το αυτοκίνητό μου και το παράθυρο ανοιχτό και να μου φώναζαν ρατσιστικά σχόλια».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις