Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown: Διευκρινίσεις για μετακίνηση επιστημόνων – αυτοαπασχολούμενων και δημοσιογράφων

Lockdown: Διευκρινίσεις για μετακίνηση επιστημόνων – αυτοαπασχολούμενων και δημοσιογράφων

Διευκρινίσεις για τη μετακίνηση των επιστημόνων - αυτοαπασχολούμενων και των δημοσιογράφων έδωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Διευκρινίσεις για τη μετακίνηση των επιστημόνων – αυτοαπασχολούμενων και των δημοσιογράφων έδωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σχετικά με την μετακίνηση των εργαζομένων στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, οι επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι που διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα εκδιδόμενη από επαγγελματικό σύλλογο με τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, πχ. Δικηγορικοί Σύλλογοι, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ιατρικοί Σύλλογοι, δεν απαιτείται προς πιστοποίηση της ιδιότητάς τους να φέρουν την απαιτούμενη εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρηματικής δραστηριότητας, εφόσον επιδεικνύουν την σε ισχύ επαγγελματική ταυτότητα του Συλλόγου τους.

Στον ιδιωτικό τομέα όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας, δεν δύνανται να λαμβάνουν βεβαιώσεις μετακίνησης από τον εργοδότη τους (είτε από την ΕΡΓΑΝΗ είτε από το forma.gov.gr).

Οι άδειες μετακίνησης που βρίσκονται σε ισχύ για τους ευρισκόμενους σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας παύουν να ισχύουν.

Όσον αφορά στη μετακίνηση των δημοσιογράφων για επαγγελματικούς λόγους, αυτή εξακολουθεί να πραγματοποιείται με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι τώρα.

Δείτε την ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά

Sports in

Μοράτα: «Η εμπιστοσύνη του Ιμπραΐμοβιτς και του Φονσέκα με έκαναν να πάω στη Μίλαν»

O Άλβαρο Μοράτα μίλησε για τη μετακίνησή του στην Μίλαν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024