Βαγγέλης Γιακουμάκης : Στις 16 Μαρτίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο του σπουδαστή
Ο 20χρονος φοιτητής είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου του 2015, ενώ η σορός του εντοπίστηκε στις 16 Μαρτίου του 2015, φέροντας τραύματα από μαχαίρι.Ήταν τότε ακριβώς που αποκαλύφθηκε ο απάνθρωπος εκφοβισμός και η άσκηση βίας, θύμα της οποίας υπήρξε και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.
- Η κάρτα που συνήθως οι οδηγοί λησμονούν να ανανεώσουν - Στα 200 ευρώ το πρόστιμο
- Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη: Επιχειρεί με fake news να φτιάξει παράλληλο μηχανισμό εντός και εκτός κόμματος
- «Εβαζε μαξιλάρι στο πρόσωπο της αδελφής της και της έκοβε την ανάσα»
- Πόσο θωρακισμένη είναι η πολύπαθη Μάνδρα μετά από δύο πλημμύρες και δύο πυρκαγιές;
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκδίκαση – σε δεύτερο βαθμό – της υπόθεσης bullying σε βάρος του αδικοχαμένου Ρεθυμνιώτη Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Τον Ιούνιο του 2019, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων είχε κρίνει ένοχους 8 από τους 9 νεαρούς που φέρονταν να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση. Οι 8 καταδικασθέντες είχαν ασκήσει τότε έφεση, η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί την Τρίτη 16 Μαρτίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.
Οι 8 νεαροί που καταδικάστηκαν είχαν κριθεί ένοχοι από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για κάποιες από τις περιπτώσεις επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οι οποίες τους είχαν αποδοθεί από τις Αρχές. Μετά την απόφαση περί ενοχής τους, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης 42 μηνών, ωστόσο το δικαστήριο τους καταδίκασε (σ.σ. τους 5 εξ αυτών) σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών (3 ετών).
Στους υπόλοιπους τρεις νεαρούς που κρίθηκαν ένοχοι – και οι οποίοι ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση των πράξεων – επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της παροχής κοινωφελούς εργασίας 150 ωρών.
Σημειώνεται ότι το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή φυλάκισης των 3 ετών σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως για τους πέντε ενήλικες καταδικασθέντες. Εξάλλου, οι τρεις ανήλικοι που καταδικάστηκαν από το δικαστήριο επρόκειτο να παράσχουν κοινωφελή εργασία διάρκειας 150 ωρών στην περιοχή του Ηρακλείου.
Το χρονικό
Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης φεύγει από το δωμάτιο της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου διαμένει μαζί με συμφοιτητή του. Ο 20χρονος, ενώ πάντα ενημέρωνε τον συγκάτοικό του για το πού πηγαίνει, αυτή τη φορά δεν του λέει τίποτα.
Ο Γιακουμάκης έφυγε παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά του, αφήνοντας, ωστόσο, πίσω το μπουφάν, το πορτοφόλι, αλλά και το κινητό του… Το ίδιο βράδυ, συμφοιτητές του Βαγγέλη, που ανησυχούν για την τύχη του, χωρίζονται σε ομάδες και ξεκινούν την αναζήτησή του. Είχε προηγηθεί αγωνιώδες τηλεφώνημα της μητέρας του 20χρονου, η οποία, αφού δεν έβρισκε τον γιο της, απευθύνθηκε στους φίλους του.
Μετά τις άκαρπες προσπάθειες των σπουδαστών, ειδοποιούνται οι Αρχές. Τις επόμενες ημέρες, η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική, αλλά και ντόπιοι εθελοντές “σαρώνουν” την ευρύτερη περιοχή της Γαλακτοκομικής Σχολής χωρίς αποτέλεσμα…
Μετά τα πρώτα 24ωρα, οι έρευνες επεκτείνονται και στο εσωτερικό της σχολής. Πολλά από τα – μέχρι τότε – κλειστά στόματα αρχίζουν να ανοίγουν: Συμφοιτητές του Βαγγέλη κάνουν λόγο για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση σε βάρος του 20χρονου. Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για ομάδα σπουδαστών από την Κρήτη, η οποία έκανε συνεχώς καψώνια στον Γιακουμάκη.
Ο Βαγγέλης θα βρεθεί τελικά 40 ημέρες μετά νεκρός σε ερημική περιοχή, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη σχολή του. Από τις πρώτες στιγμές της εξαφάνισής του διαδραματίζεται ένα άνευ προηγουμένου θρίλερ: Η υπόθεση Γιακουμάκη βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Από την ημέρα, ωστόσο, που εντοπίστηκε η σορός του άτυχου Ρεθυμνιώτη, η υπόθεση λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις