![Μακαρονάδα με κολοκύθα και πανσέτα](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/02/butternut-squash-and-pancetta.jpg)
Μακαρονάδα με κολοκύθα και πανσέτα
Συνταγή για χειμωνιάτικη και πλούσια μακαρονάδα.
Spotlight
-
Νέος πρόεδρος του ΣτΕ ο Μιχάλης Πικραμένος
-
Η 10χρονη Ρενάντ αναρτά βίντεο μαγειρικής στο διαδίκτυο εν μέσω πολέμου στη Γάζα - Πηγή έμπνευσης και θάρρους
-
Προφυλακιστέος πρώην εποχικός πυροσβέστης που έβαλε δέκα φωτιές έξω από τη Λάρισα
-
Οι χλιδάτες διακοπές της πριγκίπισσας του Μαρόκου, Lalla Salma στη Μύκονο
Μια πλούσια και θρεπτική μακαρονάδα για τις χειμωνιάτικες μέρες.
Υλικά
650 γρ. κολοκύθα (σε κομμάτια)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ. πανσέτα (κομμένη σε κύβους)
3 μικρά κρεμμυδάκια (εσαλότ) ψιλοκλομμένα
½ τσίλι (ψιλοκομμένο)
600ml ζωμό λαχανικών (ζεστό)
400 γρ. πέννες
Εκτέλεση
Σε ένα ζεστό τηγάνι βάλτε το λάδι και προσθέστε την πανσέτα. Ανακατέψτε λίγο και αφήστε τη να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για λίγο ακόμα. Προσθέστε το τσίλι και την κολοκύθα. Ανακατέψτε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε τον ζεστό ζωμό και λίγο δεντρολίβανο και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Βράστε τα μακαρόνια και τελειώστε τα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας.
Σερβίρετε με παρμεζάνα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις