Βραζιλία : Απαγορεύουν την κυκλοφορία για να ανασχέσουν την εξάπλωση της πανδημίας
Με πάνω από 240.000 νεκρούς, η Βραζιλία είναι η χώρα που καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ.
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Ο κυβερνήτης στην πολιτεία Μπαΐα, στη βορειοανατολική Βραζιλία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη την επιβολή απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας από μεθαύριο Παρασκευή για να αντιμετωπιστεί η νέα έξαρση της πανδημίας του νέου κοροναϊού.
«Να σώσουμε ζωές»
Το μέτρο θα εφαρμόζεται από τις 22:00 ως τις 05:00 (τοπικές ώρες) για μία εβδομάδα, εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κυβερνήτης Χούι Κόστα. Θα αφορά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πολιτείας περίπου 15 εκατομμυρίων κατοίκων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσάς της, του Σαλβαντόρ.
«Με το μέτρο αυτό ελπίζουμε να σώσουμε ζωές και να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία για εκείνους που τα έχουν ανάγκη», τόνισε ο κ. Κόστα.
Το επίπεδο πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) που είναι εφοδιασμένες με μηχανήματα τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο 74%. Ορισμένα νοσοκομεία στην Μπαΐα έχουν ήδη υποστεί κορεσμό, τόνισε ο κυβερνήτης της.
Η καμπύλη των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανεβαίνει εκθετικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών στην πολιτεία, όπου ξεπεράστηκε το όριο των 10.000 εξαιτίας της πάθησης που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ή επιπλοκών της.
Βαρύτατος απολογισμός
Με πάνω από 240.000 νεκρούς, η Βραζιλία, που μετράει 212 εκατομμύρια κατοίκους, είναι η χώρα που καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ.
Πολλές πολιτείες και μητροπόλεις έχουν ήδη καταφύγει στο μέτρο της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας από την εκδήλωση της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 για να αποτρέψουν την εξάπλωση του SARS-CoV-2.
Αντιθέτως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ποτέ δεν επέβαλε περιορισμούς στην κυκλοφορία ούτε περιοριστικά μέτρα.
Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος δεν έχει πάψει να υποβαθμίζει εξαρχής τη βαρύτητα της πανδημίας του νέου κοροναϊού, κρίνει ότι τα μέτρα αυτά θα έκαναν «χειρότερα» τα πράγματα διότι θα κατάφερναν πλήγμα στη βραζιλιάνικη οικονομία.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις