Η Μπίλι Άιλις αναγκάστηκε να κάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον ενός άνδρα που φέρεται να την παρενοχλούσε, αλλά ακόμη και να την απειλούσε με τρομακτικές σημειώσεις και χειρονομίες κοντά στο σπίτι της στο Λος Άντζελες στη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών.

Η Άιλις ζήτησε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Τζον Χερλ, που σύμφωνα με τη διάσημη τραγουδίστρια στρατοπέδευε έξω από ένα σχολείο που είναι απέναντι από το σπίτι της για να την κατασκοπεύει, όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση του ΤΜΖ.΄

Η 19χρονη υποστηρίζει ότι ο άνδρας τη βομβάρδιζε με απειλητικά γράμματα, ενώ υποστηρίζει ότι της έκανε τη γνωστή χειρονομία που συμβολίζει ότι θα της κόψει τον λαιμό.

Επιπλέον, αναφέρει ότι σε ένα από τα σημειώματα που της έστελνε ο Χερλ, έγραφε: «Δεν μπορείς να πάρεις αυτό που θέλεις, εκτός αν αυτό που θέλεις είναι να πεθάνεις για μένα… Θα μάθεις ότι σύντομα η στάθμη του νερού θα ανέβει και είναι πολύ πιθανό να πεθάνεις… Θα πεθάνεις».

Η τραγουδίστρια υποστηρίζει ότι ο Χερλ την παρακολουθούσε να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι της, ενώ πάντα της έλεγε κάτι ή της έκανε κάποια χειρονομία.

Η Άιλις υποστηρίζει ότι αγχώνεται κάθε φορά που επιστρέφει στο σπίτι, επειδή γνωρίζει ότι θα τον βρει εκεί.

Επιπλέον, λέει ότι φοβάται για την ασφάλειά της και την ασφάλεια της οικογένειάς της.

Θέλει ο Χερλ να μην πλησιάζει σε απόσταση 200 μέτρων από την ίδια και τους γονείς της.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες ερευνά την υπόθεση, σύμφωνα με το ΤΜΖ.,

Η Μπίλι Άιλις αναφέρει στα σχετικά έγγραφα ότι ο Χερλ της έχει προκαλέσει «ψυχικό τραύμα που περιλαμβάνει τον φόβο για την ασφάλεια και την οικογένειά μου, την απώλεια της αίσθησης γαλήνης, ηρεμίας και ασφάλειας στο σπίτι μου αλλά και του προσωπικού μου χώρου, ως αποτέλεσμα των επανειλημμένων περιστατικών παρενόχλησης».

Αναφέρει μάλιστα ότι πλέον φοβάται να βγει από το σπίτι της για να αθληθεί, και ότι η κατάσταση αυτή συνεχίζεται από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.