Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη : Στην Αίγυπτο το πρώτο ταξίδι του νέου πρωθυπουργού – Συνάντηση με Σίσι

Λιβύη : Στην Αίγυπτο το πρώτο ταξίδι του νέου πρωθυπουργού – Συνάντηση με Σίσι

Ο πρωθυπουργός της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, Αμπντελ Χαμίντ Ντιμπίμπα, συναντήθηκε στο Κάιρο με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Η Αίγυπτος είναι η πρώτη χώρα που επέλεξε να επισκεφτεί ως πρωθυπουργός της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης ο Αμπντελ Χαμίντ Ντιμπίμπα, ο οποίος έγινε χθες δεκτός στο Κάιρο από τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Ικανοποίηση για τη στήριξη

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, ο λίβυος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της χώρας του για τις πρόσφατες προσπάθειες που κατέβαλε η Αίγυπτος για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, οι οποίες είχαν τελικά ως αποτέλεσμα τη σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων στη χώρα.

Ο Ντιμπίμπα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη που παρέχει η Αίγυπτος στους θεσμούς της Λιβύης, ιδιαίτερα όσον αφορά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Τόνισε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση ανυπομονεί να συνεργαστεί πλήρως με την Αίγυπτο έτσι ώστε να την ακολουθήσει και στην επιτυχημένη – όπως τη χαρακτήρισε – αναπτυξιακή της εμπειρία, αλλά και σε θέματα ασφάλειας, σταθερότητας και εφαρμογής των σχεδίων μεταρρύθμισης και ανάπτυξης που εφαρμόζει.

Υποστήριξη

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Αλ Σίσι επεσήμανε ότι η Αίγυπτος είναι πρόθυμη να υποστηρίξει τον λαό της Λιβύης στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη χώρα τους, αλλά και να παράσχει τεχνογνωσία και να ενισχύσει την οικονομική συνεργασία.

Η Αίγυπτος ήδη έχει δηλώσει ότι αναμένεται να επαναλειτουργήσει την πρεσβεία της και το προξενείο στην Τρίπολη, μετά από επτά χρόνια που παρέμειναν κλειστά.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024