Ερευνητής φωτογράφισε για πρώτη φορά κίτρινο πιγκουίνο
Ο Yves Adams, έναν Βέλγος φωτογράφος, το 2019 ξεκίνησε μια αποστολή φωτογραφίας για την άγρια φύση διάρκειας δύο μηνών στον Νότιο Ατλαντικό. Η ομάδα του έπρεπε να κάνει μια στάση σε ένα νησί στη Νότια Γεωργία για να φωτογραφίσει μια αποικία βασιλιά πιγκουίνων - μια που περιλάμβανε περισσότερους από 120.000 πιγκουίνους!
- Συγκλονίζει ο 95χρονος γιατρός του Πολυτεχνείου: Καμιά αμφιβολία για τους νεκρούς – Πολλοί τραυματίστηκαν από σφαίρες
- Πώς υποδέχτηκαν την επικοινωνία Σολτς - Πούτιν σε Λονδίνο και Παρίσι - Κινήσεις τακτικής στην σκακιέρα
- «Δεν θα καλύπτω εγώ τους πάντες, θα πω τα πράγματα με το όνομά τους» λέει η Ειρήνη
- Παρέλαση μασκοφόρων ενόπλων νεοναζί στο Οχάιο
Ο Yves Adams, έναν Βέλγος φωτογράφος, το 2019 ξεκίνησε μια αποστολή φωτογραφίας για την άγρια φύση διάρκειας δύο μηνών στον Νότιο Ατλαντικό. Η ομάδα του έπρεπε να κάνει μια στάση σε ένα νησί στη Νότια Γεωργία για να φωτογραφίσει μια αποικία βασιλιά πιγκουίνων – μια που περιλάμβανε περισσότερους από 120.000 πιγκουίνους!
Κατά την έκβαση της ομάδας στην πεδιάδα του Salisbury, ο Adams εντόπισε κάτι ασυνήθιστο: έναν πιγκουίνο σε έντονο κίτρινο και λευκό χρώμα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Δεν είχα ξαναδεί ποτέ κίτρινο πιγκουίνο», είπε ο Adams στο Kennedy News. «Υπήρχαν 120.000 πουλιά σε αυτήν την παραλία και αυτός ήταν ο μόνος κίτρινος εκεί». Σκέφτηκε ότι είναι σημαντικό πως δεν είναι η πρώτη φορά που ένας κίτρινος πιγκουίνος εντοπίστηκε στην ιστορία, καθώς υπάρχουν μελέτες σχετικά από το 2000, αλλά φαίνεται ότι αυτές οι εικόνες είναι οι πρώτες του είδους τους που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο, πόσο μάλλον με τόσο σαφήνεια.
Τι κάνει αυτόν τον πιγκουίνο τόσο ξεχωριστό;
Αποδεικνύεται ότι αυτό το κίτρινο χρώμα είναι μοναδικό εξαιτίας της λεύκης, μια κατάσταση κατά την οποία το ζώο χάνει μέρος της χρωματισμού του, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί αλλαγές στο χρώμα του, γίνεται λευκό, χλωμό στα μαλλιά, τα φτερά τους αλλά, σε αντίθεση με τον αλμπινισμό, δεν επηρεάζει τα μάτια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Έτσι, δεδομένου ότι αυτός ο πιγκουίνος δεν παράγει μελανίνη,τα μαύρα φτερά του είναι τώρα κίτρινα. Σύμφωνα με μια μελέτη σχετικά με τους πιγκουίνους, ανάλογα με το δείγμα, η πιθανότητα ανάπτυξης λεύκης είναι 1 στα 20.000 έως 146.000.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις