Βραζιλία : Τα πρώτα δίδυμα αδέρφια που υποβλήθηκαν μαζί σε εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου
Οι δύο αδερφές, μεγάλωσαν σε μία μικρή πόλη της νοτιοανατολικής Βραζιλίας και, όπως λένε και οι ίδιες, «δεν ένιωσαν ποτέ σαν αγόρια».
- Παλαιστίνια-Αμερικανίδα βουλευτής αρνήθηκε να στηρίξει την Κάμαλα Χάρις
- Συγκλονίζει βίντεο με τη διάσωση γυναίκας στην Ισπανία - Ήταν εγκλωβισμένη 3 μέρες σε αυτοκίνητο
- Ένα αντίο στον σπουδαίο δημοσιογράφο Νίκο Ψιλάκη
- Γυναίκα έβγαλε τα ρούχα της σε πανεπιστήμιο στο Ιράν για να διαμαρτυρηθεί για την χιτζάμπ
Την απόφαση να υποβληθούν μαζί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου πήραν δύο αδερφές από τη Βραζιλία, η Μάιλα και η Σοφία
Οι δύο αδερφές, μεγάλωσαν σε μία μικρή πόλη της νοτιοανατολικής Βραζιλίας και, όπως λένε και οι ίδιες, «δεν ένιωσαν ποτέ σαν αγόρια».
Οι δίδυμες έκαναν την εγχείρηση που πάντα ονειρεύονταν και είναι οι πρώτες δίδυμες στον κόσμο που υπεβλήθησαν μαζί σε αυτή τη διαδικασία.
«Είναι η μοναδική καταγεγραμμένη περίπτωση στον κόσμο που δίδυμα αδέρφια γεννημένα αγόρια, υπεβλήθησαν μαζί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου για να γίνουν γυναίκες», ανέφερε ο Δρ. Χοσέ Κάρλος Μαρτίνς από το Κέντρο Μετάβασης Φύλου της Βραζιλίας, ο οποίος ήταν και αυτός που χειρούργησε τις αδερφές.
Η αλληλοϋποστήριξη στο bullying
Μία εβδομάδα μετά την εγχείρηση, οι δύο νεαρές γυναίκες, χαμογελούν, διηγούμενες την ιστορία τους.
«Πάντα αγαπούσα το σώμα μου, αλλά δεν μου άρεσαν τα γεννητικά μου όργανα» λέει η Μάιλα Ρεσέντε συμπληρώνοντας ότι πάντα ευχόταν ο Θεός να τη μετατρέψει σε κορίτσι.
Η αδερφή της Σοφία δεν ήταν τόσο διαχυτική, αλλά η αγάπη μεταξύ τους δεν κρύβεται. Αλληλοσυμπληρώνουν η μία την άλλη, ενώ θυμούνται ιστορίες από τα παλιά, όταν η μία υποστήριζε την άλλη σε θέματα bullying.
Η πιο τρανσφοβικη χώρα
Στην Βραζιλία το 2020 δολοφονήθηκαν 175 τρανς άτομα, ο μεγαλύτερος αριθμός τρανς θυμάτων σύμφωνα με την Antra (Εθνική Ένωση Τρανσέξουαλ).
Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι γνωστή για μια ισχυρή κουλτούρα «ματσισμού» και ανοιχτής ομοφοβίας, ιδίως από τον ακροδεξιό Πρόεδρο Μπολσονάρο.
Οι δίδυμες ακόμα «κουβαλάνε» τα συναισθηματικά τραύματα των δύσκολων παιδικών χρόνων. Μέχρι σήμερα ζουν με φόβο κακοποίησης, αλλά είχαν πάντα την υποστήριξη της οικογένειάς τους.
«Οι γονείς μας δεν φοβόντουσαν ποτέ αυτό που ήμασταν, φοβόντουσαν ότι οι άνθρωποι θα μας κακοποιήσουν».
Ο παππούς τους είναι αυτός που πλήρωσε τις χειρουργικές επεμβάσεις τους. Έδωσε σε δημοπρασία ένα ακίνητο που είχε για να πληρώσει το λογαριασμό των 20.000 δολαρίων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις