Ζαχαριάδης : Ο Μητσοτάκης και η Μενδώνη δεν γνώριζαν την σκοτεινή πλευρά του Λιγνάδη
Διαφορετική γραμμή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στις ακραίες φωνές του κόμματος
- Σοκ στην Πάρο: Άγρια επίθεση ανήλικων με μαχαίρι σε βάρος δύο ανδρών
- «Υπάρχει θέμα» με το «De Grece» – Πυρά κομμάτων με το επίθετο που διάλεξαν οι Γλύξμπουργκ
- Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά τη δολοφονία της Ράνιας στην Κρήτη - «Σκότωσα τον πατέρα μου» έλεγε ο δράστης
- «Συνεργαζόταν με Τούρκους για να με σκοτώσουν» - 10 μέρες σχεδίαζε τη δολοφονία του 52χρονου ο δράστης
Την άποψη πως «η ΝΔ δεν μπορεί να ταυτίζεται με ένα hashtag», εξέφρασε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος δεν θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός και η υπουργός Πολιτισμού, γνώριζαν τη σκοτεινή πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη.
H θέση αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς διαφορετική από τη «γραμμή» που ακολούθησαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία επιχειρούσαν να ταυτίσουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη με κυκλώματα παιδεραστίας ή με τις σκοτεινές υποθέσεις του Λιγνάδη.
Ωστόσο, ο Ζαχαριάδης όπως υποστήριξε, από την ώρα που ανέκυψε το θέμα υπήρξε επιχείρηση συγκάλυψης για να πέσει η υπόθεση στα μαλακά.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Ζαχαριάδης, σχετικά με το #νδ παιδεραστές, δήλωσε: «Είναι αυτονόητο ότι εμείς θεωρούμε ότι ένα κόμμα όπως η ΝΔ δεν μπορεί να ταυτίζεται με ένα hashtag. Δεν έχουμε εμείς μιντιακό δωμάτιο πολέμου στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε δημιουργούμε hashtag για να πλήξουμε τους αντιπάλους μας ούτε κάνουμε αντιπολίτευση με τα hashtag. Δεν θεωρώ ότι η κα Μενδώνη ή ο κ. Μητσοτάκης γνώριζαν αυτή τη σκοτεινή πτυχή, την απάνθρωπη, την άθλια του κ. Λιγνάδη και τον τοποθέτησαν. Θεωρώ όμως ότι από την ώρα που άρχισαν να σηκώνονται ζητήματα και να προκύπτουν ευθύνες υπήρξε μια κατεύθυνση επικοινωνιακής συγκάλυψης και πολιτικής διαχείρισης για να πέσει η κατάσταση στα μαλακά».
«Δεν υπάρχει αντιπαράθεση αλλά συζήτηση»
Παράλληλα εκτίμησε πως δεν υπάρχει κομματική αντιπαράθεση αλλά μια συζήτηση για το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση διάφορα ζητήματα.
«Αύριο θεωρώ αυτονόητο ότι πέρα από τον Πρωθυπουργό θα μιλήσει και η κα Μενδώνη. Δεν διανοούμαι μια συζήτηση που δεν θα μιλήσει η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού για όλα αυτά. Δεν γίνεται κομματική αντιπαράθεση, γίνεται μια συζήτηση και μια αντιπαράθεση για το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση κάποια ζητήματα και γιατί δεν έχουν παρθεί πολιτικές και θεσμικές πρωτοβουλίες μέχρι στιγμής για να κλείσει αυτό το ανατριχιαστικό κεφάλαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Ζαχαριάδης.
Για τον Κουφοντίνα
Αναφορικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα διερωτήθηκε εάν μπορεί η Ελλάδα να γίνει χώρα με θύμα από απεργία πείνας.
«Τα εγκλήματα του Δ. Κουφοντίνα είναι ειδεχθή, είναι άθλια, είναι ότι χειρότερο μπορεί να βγει από την ανθρωπινή φύση αλλά και για τα εγκλήματα του Κουφοντίνα και για τα εγκλήματα, αν υπάρξει ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, του Λιγνάδη ή οποιουδήποτε άλλου δεν υπάρχει μωσαϊκός νόμος, στην Ελλάδα η δημοκρατία δεν εκδικείται».
«Πρέπει να υπάρξει μια λύση. Δεν είναι αποδεκτό για λειτουργούσα δημοκρατία ο θάνατος απεργού πείνας, δεν είναι αποδεκτό ο βασανισμός του δηλαδή η αναγκαστική σίτιση το οποίο θεωρείται βασανιστήριο διεθνώς. Απ’ ότι καταλαβαίνω ο Κουφοντίνας ζητάει να πάει στη φυλακή Κορυδαλλού που είναι και οι υπόλοιποι δεν ζητάει ούτε άδεια να πάρει ούτε να αποφυλακιστεί, ούτε ευνοϊκή μεταχείριση. Σε ένα πλαίσιο μη εργαλειοποίησης του θέματος, μη πολιτικής εκμετάλλευσης και όχι όξυνσης νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει μια λύση και μια εκτόνωση. Δεν γίνεται όμως να επιχειρηθεί αλλαγή της πολιτικής ατζέντας μέσω όξυνσης αν αυτό έχουν στο μυαλό τους κάποιοι κύκλοι αξιοποιώντας και την υπόθεση Κουφοντίνα», δήλωσε επιπρόσθετα.
«Η κυβέρνηση επιδιώκει την ανατροπή του μεταπολιτευτικού status quo»
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «Ερντογανική», ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «Η γνώμη μου είναι ότι οι εικόνες που είδαμε για παράδειγμα προχθές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με τους ανθρώπους να τους σέρνουν και την καθηγήτρια να την έχουν εγκλωβίσει τα ΜΑΤ δεν είναι μια εικόνα την οποία τη έχουμε συνηθίσει στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.
Είναι μια εικόνα η οποία εμένα τουλάχιστον μου θύμισε την επέμβαση που κάνει συχνά -πυκνά η αστυνομία στη γειτονική χώρα. Η κυβέρνηση με ένταση, βία και αυταρχισμό επιδιώκει την ανατροπή του μεταπολιτευτικού status quo.
Ποιες είναι οι χώρες που υπάρχουν νεκροί απεργοί πείνας; Είναι η Ελλάδα; Μπορεί αν γίνει η Ελλάδα; Υπάρχει κάποια ευρωπαϊκή χώρα;», διερωτήθηκε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις