Ειρήνη Αγαπηδάκη : Η άγνωστη ιστορία της, η αφιέρωση – αίνιγμα και οι καυστικές αναρτήσεις της
Η εθνική Συντονίστρια για το προσφυγικό, Ειρήνη Αγαπηδάκη, είχε την ... «τιμητική» της στη Βουλή στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση
Η Εθνική Συντονίστρια για το σχέδιο «κανένα παιδί μόνο», Ειρήνη Αγαπηδάκη, στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το σλόγκαν «εμείς με την Αγαπηδάκη και εσείς με τον Πολάκη», ενώ έκανε εκτενή αναφορά και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι Ψυχολόγος. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο της «Προαγωγής και Αγωγής Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα, και Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.
Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.
Το βιβλίο με την ανθολογία των άρθρων της
Στη σελίδα της Ειρήνης Αγαπηδάκη θα δει κανείς να γράφει για τους πρόσφυγες αλλά και για τα παιδιά, καυτηριάζοντας συμπεριφορές και καταστάσεις.
Το 2017 κυκλοφόρησε και βιβλίο με τίτλο «100 + 1 Ιστορίες της Κρίσης», με πρόλογο του Απόστολου Δοξιάδη από τις εκδόσεις Επίκεντρο, το οποίο βιβλίο της περιλαμβάνει μια επιλογή από τα άρθρα που την έκαναν γνωστή.
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, γράφει ο Απόστολος Δοξιάδης: «Οικονομία, πολιτική, κοινωνία, πολιτισμός, υπάρχουν όλα εδώ ως περιβάλλον, αλλά στο επίκεντρο όλων είναι οι άνθρωποι, οι ανάγκες, το σώμα και πάνω από όλα η ψυχή τους.
Στο πλευρό της στο σχέδιο για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα είναι ο Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος λέγεται ότι την πρότεινε να αναλάβει την θέση.
Όπως λένε όσοι την γνωρίζουν βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι βάζοντας την ανθρώπινη προσωπικότητα πάντα στο επίκεντρο, δέχεται ως κεντρική έννοια την ευθύνη. Δεν απαξιώνει κανέναν εκ προοιμίου, ταυτόχρονα δε χαϊδεύει, δεν κανακεύει, δεν καλοπιάνει, δε συγχωρεί κανενός την απραξία, την απάθεια ή την έλλειψη συμμετοχής στα κοινά.
Η αφιέρωση του διδακτορικού στην … αναλύτρια
Το διδακτορικό της, το οποίο κατάθεσε το 2017 το έχει αφιερώσει στην…« αναλύτρια της» …«που μου έμαθε ότι η κατάκτηση της γνώσης δεν είναι κυνήγι, αλλά ένα ταξίδι της ελεύθερης σκέψης και μου δίδαξε τη δύσκολη αλλά απολαυστική, τέχνη της ζωής».
Σε ένα από τα άρθρα της με τίτλο θάρρος ή αλήθεια αναφέρεται στο προσφυγικό.
Οι αιχμηρές αναρτήσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και το … μικρό Πολάκι
Την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ξεχώρισαν καυστικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα κατά της τότε κυβέρνησης.,, ορισμένες εκ των οποίων ανέφερε απαντώντας στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας. Πάντως, η σύγκρουσή της με τον Πολάκη έχει διάρκεια ετών. Είχε γράψει ένα άρθρο με τίτλο «ήταν ένα μικρό Πολάκι» το οποίο ανακάλυψε -µε καθυστέρηση δύο ετών- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δική του ανάρτηση χρησιµοποίησε απαράδεκτους χαρακτηρισµούς σε βάρος της και παράλληλα προσβλητικούς για τους πάσχοντες από ψυχικά νοσήµατα, καθώς προχώρησε σε «ψυχιατρικές διαγνώσεις» µέσω των κοινωνικών δικτύων.
Η ανάρτηση αυτή εξόργισε ακόµα και το ίδιο του το κόµµα. Μάλιστα, το Τµήµα ∆ικαιωµάτων του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε, µεταξύ άλλων, ότι «δεν είναι αποδεκτές οι δηλώσεις Πολάκη» και ότι «δεν έχουµε κανέναν λόγο να “δανειζόµαστε” από τον πολιτικό και ιδεολογικό µας αντίπαλο λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα»
- Υεμένη: Επίθεση του Ισραήλ σε ενεργειακές υποδομές και το λιμάνι της πρωτεύουσας – Εννιά νεκροί
- Στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Μητσοτάκης – Η ατζέντα
- Συνταγή: Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο και γιαούρτι
- Ανισότητες και στη φαρμακευτική περίθαλψη από την ελλιπή χρηματοδότηση στην υγεία
- Βιετνάμ: 11 νεκροί μετά από εμπρησμό σε μπαρ – «Φωνάζαμε στα παγιδευμένα θύματα»
- Ουκρανία: «Τουλάχιστον 100 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κουρσκ»