Αίγυπτος : Γνωρίστε τα πιο «λαμπρά» αξιοθέατα ενός πανάρχαιου πολιτισμού
Αφού ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την περιοχή το 323 π.Χ., η αστική Αίγυπτος έγινε αναπόσπαστο μέρος του ελληνιστικού κόσμου
- ΣΥΡΙΖΑ: Στο αντιΣύριζα μέτωπο ο Κασσελάκης, σαν έτοιμος από καιρό εκτοξεύει χυδαιότητες για το Μάτι
- Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τη δολοφονία της Δώρας στο Αγρίνιο
- Πόσο αντέχουν τα αποθέματα φυσικού αερίου; Σε συμπληγάδες η Ευρώπη
- Μακελειό στην Κίνα: Οκτώ νεκροί και 17 τραυματίες από επιθέσεις με μαχαίρι σε σχολή
H Αίγυπτος είναι μια χώρα που βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνιά της Αφρικής. Έχει έκταση 1.010.408 τ.χλμ και πληθυσμό 98.976.000 (απογρ. 2019). Η πρωτεύουσά της το Κάιρο, έχει πληθυσμό 9.120.000 (2011).
Ιστορική σύνοψη
Η καρδιά της Αιγύπτου, η κοιλάδα του ποταμού Νείλου και το δέλτα, ήταν το σπίτι ενός από τους κύριους πολιτισμούς της αρχαίας Μέσης Ανατολής και, όπως η Μεσοποταμία πιο ανατολικά, ήταν ο τόπος μιας από τις πρώτες αστικές και εγγράμματες κοινωνίες στον κόσμο.
Η Φαραωνική Αίγυπτος άκμασε για περίπου 3.000 χρόνια μέσω μιας σειράς γηγενών δυναστειών που ήταν διάσπαρτες με σύντομες περιόδους ξένης κυβέρνησης.
Αφού ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την περιοχή το 323 π.Χ., η αστική Αίγυπτος έγινε αναπόσπαστο μέρος του ελληνιστικού κόσμου.
Κάτω από την Ελληνική Πτολεμαϊκή δυναστεία, μια προηγμένη γραμματική εφαρμογή ευδοκίμησε στην πόλη της Αλεξάνδρειας, αλλά η τοποθεσία που τώρα είναι η Αίγυπτος κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους το 30 π.Χ.
Παρέμεινε μέρος της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας και της Αυτοκρατορίας και στη συνέχεια μέρος του διαδόχου της Ρώμης, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, μέχρι την κατάκτησή της από αραβικούς μουσουλμανικούς στρατούς το 639–642 μ.Χ.
Μέχρι την κατάκτηση των μουσουλμάνων, συνεχώς χαρακτηριζόταν από την αγροτική ζωή.
Η επικράτηση του αραβικού πολιτισμού
Σύμφωνα με την britannica, στην Αίγυπτο επικρατούσε η διαδοχή ξένων κυβερνητικών ομάδων και παρά την κοσμοπολίτικη φύση των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της, η γλώσσα και ο πολιτισμός των αγροτικών μαζών – των οποίων η ζωή ήταν εξαρτημένη σε μεγάλο βαθμό από την ετήσια άνοδο και πτώση του ποταμού Νείλου, με τον ετήσιο κατακλυσμό— είχε αλλάξει μόνο οριακά κατά τη διάρκεια των αιώνων.
Μετά τις κατακτήσεις, τόσο ο αστικός όσο και ο αγροτικός πολιτισμός άρχισαν να υιοθετούν στοιχεία του αραβικού πολιτισμού και η αραβική γλώσσα αντικατέστησε τελικά την αιγυπτιακή γλώσσα ως το κοινό μέσο ομιλίας.
Επιπλέον, από τότε, η ιστορία της Αιγύπτου υπήρξε μέρος του ευρύτερου ισλαμικού κόσμου και παρόλο που οι Αιγύπτιοι συνέχισαν να κυβερνούνται από ξένη ελίτ –αραβικά, κουρδικά, τουρκικά επιτελεία– το πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας παρέμεινε κατά κύριο λόγο αραβικό.
Φώτο
WELCOME TO GIZA – EGYPT – TOURISM VISIT
Posted by Isidro Morales Larrubia on Sunday, 22 November 2020
Visit Egypt and explore nubian village in Aswan
Contact us for more details on marketing@eastmartours.com or whats app…Posted by Egypt love for all on Monday, 3 February 2020
Step 1: Go to Egypt. Step 2: Visit the Temple of Kom Ombo. Step 3: Get educated on sacred crocodiles. You’re welcome. #topdecker #feelreal
📸 @travelling_teejayPosted by Topdeck Travel on Thursday, 2 January 2020
Posted by Visit Egypt on Saturday, 2 May 2020
Posted by Visit Egypt on Tuesday, 22 December 2020
On #ThisDayInHistory in 30 B.C., Cleopatra, queen of Egypt, takes her life following the defeat of her forces against…
Posted by HISTORY on Wednesday, 12 August 2020
Posted by European Union in Egypt on Tuesday, 10 November 2020
Posted by Visit Egypt on Tuesday, 16 February 2021
Day 5 — Luxor, Egypt:
Relax over breakfast, or (weather permitting) join an optional early-morning hot air balloon ride…Posted by Viking on Friday, 19 February 2021
Day 9 — Aswan, Egypt:
After breakfast, receive a warm welcome at a Nubian village, where you visit the elementary school…Posted by Viking on Friday, 19 February 2021
Posted by اشرف ابوالنجا on Wednesday, 17 February 2021
What would you like to see on your visit to Egypt?
We love to make our customers feel special.
Contact us at Egypt…
Posted by Egypt Lovely Holidays on Tuesday, 18 February 2020
Muxuu ku qotomaa heshiiska Masar iyo Itoobiya ay ka gaareen khilaafka webiga Nile?.
https://bbc.in/2QXWrfmPosted by BBC News Somali on Thursday, 16 January 2020
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις