Danyang Kunshan : Το μήκος αυτής της γέφυρας «έσπασε» όλα τα ρεκόρ
Ακολουθεί τη ροή του ποταμού Yangtze, σε μεγάλο μέρος της, μεταξύ 5 έως 50 μιλίων (8 έως 80 χιλιόμετρα) στα νότια του
Η κατασκευή της γέφυρας Danyang – Kunshan διήρκεσε τέσσερα χρόνια, χρησιμοποιώντας εργατικό δυναμικό τόσο ισχυρό όσο 10 χιλιάδες άτομα και πόρους που έφτασαν το κόστος των 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Έσπασε» τα ρεκόρ
Σύμφωνα με το historyofbridges.com, η ίδια η γέφυρα ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2010, το μεγάλο άνοιγμα έγινε τον Ιούνιο του 2011 όταν επιτράπηκε η πρώτη δημόσια συγκοινωνία στη γέφυρα.
Στην τελική της μορφή, έχει μήκος 164,8 χιλιόμετρα, έχει έκταση 260 πόδια και μέσο ύψος από το έδαφος περίπου 100 ποδιών (31 μέτρα).
Τη στιγμή της τελετής ολοκλήρωσης, έσπασε εύκολα τα ρεκόρ όλων των άλλων γεφυρών, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης γέφυρας νερού στη Λουιζιάνα (Causeway Lake Pontchartrain μήκους 24 μιλίων).
Ακολουθεί τη ροή του ποταμού Yangtze, σε μεγάλο μέρος της, μεταξύ 5 έως 50 μιλίων (8 έως 80 χιλιόμετρα) στα νότια του.
Ενώ ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο εκτείνεται σε αυτό το εντυπωσιακό μέγεθος, η γέφυρα Danyang – Kunshan είναι επίσης γνωστή για τα μεμονωμένα μέρη της που χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους που ζουν στις κατοικημένες περιοχές που καλύπτονται από τη γέφυρα (πόλεις της Σαγκάη, Kushan, Suzhou, Wuxi , Changzhou, Zhenjiang και Nanjing).
Φώτο
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
- Το πρώτο ρομπότ για μανικιούρ έκανε την εμφάνιση του – Δυσοίωνο το μέλλον για τα σαλόνια ομορφιάς
- Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ με φόντο τα ημιτελικά στο Καραϊσκάκη – Με Άρη στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, κόντρα στον ΟΦΗ η ΑΕΚ
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των προημιτελικών
- Σώτης Βολάνης: Αποχώρησε αιφνιδίως από νυχτερινό σχήμα και το ανακοίνωσε μόνο στα social
- Τραγωδία στη Σητεία: 16χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο
- Η κρίση της «Δύσης» δεν ξεκίνησε με τον Τραμπ
- Μπακς – Τίμπεργουλβς 106-139: Διασυρμός για τα «ελάφια» στο Μιλγουόκι (vid)
- Πάτρα: Σε δομή για κακοποιημένα παιδιά στη Γερμανία είχε φιλοξενηθεί η 16χρονη που εξαφανίστηκε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442