Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Παρασκευή ότι μετά χαράς θα δεχόταν να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εφόσον του προταθεί, όταν έρθει η σειρά του.
«Με βάση τις πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca έχει αποδειχθεί», είπε ο Γάλλος πρόεδρος μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους άλλους 26 ηγέτες της ΕΕ. «Θα έρθει η σειρά μου (σ.σ. για να εμβολιαστεί), αλλά έχω ακόμη καιρό. Αν μου προταθεί αυτό το εμβόλιο, ασφαλώς θα το κάνω», είπε.
Ο Μακρόν προκάλεσε αρνητικά σχόλια στη Βρετανία, όταν φέρεται να δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι «σχεδόν αναποτελεσματικό» για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.