Ριφιφί στο Ψυχικό: Δυο γνωστοί Αθηναίοι ύποπτοι για τη μυστηριώδη κλοπή
Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κλοπή διαπράχθηκε από τις 5 μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2020 και πιθανότατα όχι σε μία ημέρα, αλλά τμηματικά
- Μεθοδεύσεις και προσπάθειες επηρεασμού των ιατροδικαστών στο συγκλονιστικό θρίλερ της Αμαλιάδας
- Πόσο θα κοστίσει στην τσέπη των Ελλήνων αν ενεργοποιηθεί η «βόμβα» Τραμπ για 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες
- ΕΛ.ΑΣ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών
- Νέο αντιμονοπωλιακό πλήγμα για τη Google – Στο στόχαστρο των ιαπωνικών αρχών
Δύο γνωστοί Αθηναίοι που είχαν απασχολήσει τα προηγούμενα χρόνια την επικαιρότητα, περιλαμβάνονται στον στενό πλέον κύκλο υπόπτων που έχουν σχηματίσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση της διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού.
Η κλοπή αποκαλύφθηκε στις 13 Νοεμβρίου από πελάτισσα της τράπεζας, ενώ από την πρώτη έρευνα των υπαλλήλων διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιαστεί τρεις ακόμη, στον ίδιο φωριαμό, στο κέντρο του θησαυροφυλακίου. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, βάσει των πρώτων καταθέσεων που πήραν από τα θύματα και τους υπεύθυνους του υποκαταστήματος, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κλοπή διαπράχθηκε από τις 5 μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2020 και πιθανότατα όχι σε μία ημέρα, αλλά τμηματικά.
Επίσης, από τον τρόπο διάρρηξης, οι αστυνομικοί σχημάτισαν την εικόνα πως ο δράστης ενδεχομένως είχε τη βοήθεια πρώην ή εν ενεργεία υπαλλήλου, ο οποίος με κάποιο τρόπο εξασφάλισε αντίγραφο ενός κλειδιού-πασπαρτού για τις θυρίδες.
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στην Realnews, μεγάλη αξία στην έρευνα έχει το γεγονός ότι ο φωριαμός με τις παραβιασμένες θυρίδες μεταφέρθηκε στις αρχές του 2020 στην τράπεζα του Ψυχικού από άλλο υποκατάστημα που έκλεισε.
Γι’ αυτόν τον λόγο ο φωριαμός δεν ήταν εντοιχισμένος, αλλά πακτωμένος στο πάτωμα, στο κέντρο του θησαυροφυλακίου. Σε πρώτη φάση, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο βιβλίο εισόδου πελατών στο θησαυροφυλάκιο και στα βίντεο του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας της τράπεζας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις