Λαϊκές : Παραγωγοί και επαγγελματίες συζήτησαν το νομοσχέδιο με τον Άδωνη Γεωργιάδη
Συζήτηση με παραγωγούς και επαγγελματίες λαϊκών αγορών ξεκίνησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για το νέο σχέδιο νόμου που αφορά στις λαϊκές αγορές, πριν αυτό πάει στη δημόσια διαβούλευση
- Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 19χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του 5χρονου στο Μαρκόπουλο
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Έκλεβε τα παπούτσια των παιδιών στο νηπιαγωγείο και πιάστηκε στα πράσα (βίντεο)
- Έβαλαν κουτάβια σε τσουβάλια, τα έδεσαν και τα πέταξαν στον Αλφειό
Συζήτηση με τους εκπροσώπους των παραγωγών λαϊκών αγορών και των επαγγελματιών, για το νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται και αφορά στις λαϊκές αγορές, πριν αυτό πάει στη δημόσια διαβούλευση, ξεκίνησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπουργός, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, συναντήθηκε σήμερα με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελή Μόσχο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας- Θράκης, Βασίλη Μακρίδη.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:
«Κάναμε μία πρώτη συζήτηση με τους εκπροσώπους των παραγωγών λαϊκών αγορών και των επαγγελματιών βέβαια, για το νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζουμε για τις λαϊκές αγορές. Καλύψαμε ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής σε σχέση με τις αρχικές σκέψεις και ο διάλογος συνεχίζεται. Ο στόχος είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση. Να είναι μια νέα εποχή για τις λαϊκές αγορές, που τελικά θα ικανοποιεί όλους τους ενδιαφερομένους και θα κάνει τη ζωή τους καλύτερη».
Από την πλευρά της, η Βούλα Πατουλίδου ανέφερε:
«Αυτό, το να κάνει τη ζωή τους καλύτερη, νομίζω ότι είναι ζητούμενο και αυτό τουλάχιστον θα επιχειρήσουμε όλοι. Ξέρουμε ότι οι λαϊκές αγορές έγιναν ή τουλάχιστον επινοήθηκαν για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Η Ελλάδα είναι μια παραγωγική χώρα και ο πρωτογενής τομέας απίστευτα χαμένος, αλλά εμείς δεν θέλουμε να χαθεί παντελώς. Να έχουν λοιπόν τη δυνατότητα οι παραγωγοί και επαγγελματίες να πουλούν σε πολύ καλή τιμή, πολύ καλό προϊόν, για να είναι και ο πολίτης αποδέκτης καλύτερων τιμών. Σίγουρα θέλουν εκσυγχρονισμό. Σίγουρα θέλουν διαφάνεια. Σίγουρα θέλουν να μπορείς να αποφασίζεις και να εκτελείς. Αυτό τουλάχιστον, μέσα από το νομοσχέδιο, εμείς θα επιμείνουμε κάποια άρθρα να βελτιωθούν και κάποια άλλα να γίνουν αποδεκτά. Οπότε, ήταν μια γόνιμη συζήτηση και δεν σταματάει εδώ. Ευχαριστούμε τον υπουργό για το ραντεβού που μας έκανε».
Στη συνέχεια, ο κ. Μακρίδης τόνισε:
«Καταθέσαμε τις απόψεις μας στον αρμόδιο υπουργό. Έχουμε αντιληφθεί ότι είναι σε θετική κατεύθυνση όσον αφορά τις όποιες αλλαγές έχουμε ζητήσει ως κλάδος και ευελπιστούμε στη στήριξη αυτή του υπουργού – που την έχουμε και στις λαϊκές αγορές το 2020 στις εποχές της πανδημίας – ώστε να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για τις αλλαγές τις οποίες έχουμε πει στον κύριο υπουργό».
Τέλος, ο κ. Μόσχος ανέφερε:
«Είχαμε μια συνάντηση σήμερα οι ομοσπονδίες παραγωγών από όλη τη χώρα, μαζί με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών της Θεσσαλονίκης και του υπολοίπου Αττικής με τον υπουργό Ανάπτυξης, ‘Αδωνη Γεωργιάδη και τον γενικό γραμματέα, Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Μας έδωσε ένα σχέδιο νόμου, όπως μας υποσχέθηκε, ώστε να κάνουμε μία πρώτη κουβέντα πριν πάει στη διαβούλευση. Είχαμε πάρα πολλές απορίες και προβλήματα ως αγρότες.
Ο υπουργός έχει τους ενδοιασμούς του, αλλά υποσχέθηκε ότι θα τα εξετάσει όλα. Θα γίνει και μία επιτροπή, η οποία θα πάει στον κύριο Σταμπουλίδη. Θα βάλουμε κάτω τα πράγματα και νομίζω ότι στο τέλος θα προκριθεί και θα γίνει πραγματικότητα ο νόμος για τις λαϊκές αγορές.
Θέλω να πω όμως, ότι εμείς, όλες οι ομοσπονδίες της χώρας, ζητάμε να είναι σε περιφερειακό επίπεδο, στο Β΄ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο έλεγχος των λαϊκών αγορών με οποιοδήποτε τρόπο. Νομίζω θα βρούμε τον καλύτερο και καλό είναι να γίνει ένα νομοσχέδιο, κύριε υπουργέ, όπως είπατε και εσείς, το οποίο να κρατήσει 20 χρόνια. Μη βγαίνουμε κάθε 4 – 5 χρόνια να αλλάζουμε νομοσχέδιο. Πάντως, έχετε τη θέληση, αφού μας βλέπετε συνέχεια να μας ακούσετε και πιστεύουμε ότι θα προκριθεί το καλύτερο».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις