Ψητή βρώμη στον φούρνο: Η συνταγή που θα σε κάνει να δεις τη βρώμη με άλλο μάτι
Μη πεις πως μισείς τη βρώμη πριν δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή.
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
Η βρώμη μπορεί από μόνη της να είναι κάπως αδιάφορη αλλά με τις κατάλληλες προσθήκες γίνεται ιδανικό, θρεπτικό πρωινό.
Και ενώ έχει πολλούς οπαδούς που την θεωρούν απαραίτητη για να ξεκινήσουν τη μέρα τους, υπάρχουν και οι haters, εκείνοι που μισούν τη βρώμη και πάντα βρίσκουν κάτι αρνητικό να πουν είτε για τη γεύση είτε για την υφή της. Η αλήθεια είναι ότι και το όνομά της στα ελληνικά δεν βοηθάει καθόλου με τους συνειρμούς που δημιουργεί.
Ωστόσο, μια νέα παρασκευή με βάση τη βρώμη κάνει τελευταία τον γύρο του διαδικτύου και αλλάζει γνώμη ακόμη και σε ορκισμένους της εχθρούς.
Τα βίντεο που έχουν γεμίσει το Facebook, το Instagram και το TikTok δείχνουν τον τρόπο να φτιάξεις βρώμη ψητή στον φούρνο.
Αφού χτυπήσεις πρώτα τη βρώμη στο μπλέντερ και την αναμίξεις με κάποιον συγκολλητικό παράγοντα (αυγό, μπανάνα, μέλι κ.ο.κ.) προσθέτεις τα υλικά της αρεσκείας σου και ψήνεις το μείγμα για λίγα λεπτά.
Το αποτέλεσμα: μικρά γευστικά και υγιεινά κέικ. Οι συνδθασμοί είναι πραγματικά αμέτρητοι. Άλλοι χρησιμοποιούν μπανάνα και αυγό για να δέσουν το κέικ και έπειτα προσθέτουν κανέλα και σοκολάτα. Άλλοι προτιμούν λευκή σοκολάτα και μούρα ενώ άλλοι κάνουν τη βρώμη «crème brûlée» με καψαλισμένη ζάχαρη στην κορυφή.
Give these filling, fuss-free recipes a try
Δημοσιεύτηκε από BBC Good Food στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
Ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τη δική του συνταγή ανάλογα με τα γούστα του, η βάση ωστόσο είναι η εξής:
Υλικά
Αλεύρι βρώμης/ βρώμη χτυπημένη στο μπλέντερ
Ένα αυγό/ γάλα της επιλογής σου/ μία λιωμένη μπανάνα
½ έως 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
Σιρόπι σφενδάμου (ή άλλη γλυκαντική ουσία)
Εκχύλισμα βανίλιας/ φρούτα/ ξηροί καρποί/ σοκολάτα κ.ο.κ.
Εκτέλεση
Ανακατεύεις τα υλικά μέσα σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο και ψήνεις για 10 με 30 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους) στους 175.
Στη πραγματικότητα αυτό που μόλις έφτιαξες είναι ένα μικρό κέικ με βάση τη βρώμη. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι αλλά μπορείς για αρχή να δοκιμάσεις ταχίνι και σοκολάτα με φιστίκια Αιγίνης ή βούτυρο αμυγδάλου με μούρα ή φράουλες.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις