Ζουμερή φριτάτα με μπρόκολο και φέτα
Η καλύτερη ιδέα για ένα υγιεινό και πολύ χορταστικό brunch στο σπίτι
- «Έτσι έπρεπε» - Η κυνική απάντηση του 33χρονου που μαχαίρωσε και σκότωσε τον εργοδότη του στην Καλαμάτα
- «Λουκέτο» σε βαριά παραβατικό ιδιωτικό σχολείο βάζει το ΥΠΑΙΘ, μετά από καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ και γονέων
- Σύσταση καθηγητή του Χάρβαρντ σε Κίεβο: Σταματήστε τις δολοφονίες, δεν σας συμφέρουν
- Δύο από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στα Βαλκάνια
Η ομελέτα στην Ιταλία ονομάζεται φριτάτα-για την ακρίβεια,frittata. Ουσιαστικά, φτιάχνεται με τα ίδια συστατικά που χρησιμοποιούνται για την ομελέτα ή την τορτίγια, αυτό που την κάνει να διαφέρει είναι ο τρόπος που την μαγειρεύουμε.
H φριτάτα ψήνεται σε ταψί ή σε τηγάνι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο γιατί το μαγείρεμα της ξεκινάει από τα μάτια της κουζίνας και καταλήγει στον φούρνο. Επίσης, διαφέρει από την ομελέτα γιατί γέμισμά της είναι ανακατεμένο με τα αυγά και δεν είναι διπλωμένο στο εσωτερικό όπως στην ομελέτα.
Η συγκεκριμένη πανεύκολη συνταγή συνδυάζει διατροφική αξία και απαράμιλλη νοστιμιά.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
1/2 κρεμμύδι, λιωμένο
2 φλιτζάνια μπρόκολο, καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
7 μεγάλα αβγά
1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι, λιώνετε αρχικά σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε με μία ξύλινη κουτάλα για 4 λεπτά. Προσθέτετε το κομμένο μπρόκολο, ανακατεύετε και τηγανίζεις για 8 – 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Σε ένα μπολ, σπάτε τα αβγά και τα ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και μεταφέρετε το μείγμα στο τηγάνι.
Θρυμματίζετε τη φέτα με τα χέρια ή σε έναν τρίφτη και τα ρίχνετε και αυτά στο τηγάνι.
Κάνετε ένα γερό ανακάτεμα και αφήνετε να ψηθεί για 5 λεπτά.
Μεταφέρετε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
Αφαιρείτε από το φούρνο, μοιράζετε σε μερίδες και απολαμβάνετε όσο η φριτάτα είναι ζεστή.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις