Ζουμερή φριτάτα με μπρόκολο και φέτα
Η καλύτερη ιδέα για ένα υγιεινό και πολύ χορταστικό brunch στο σπίτι
Η ομελέτα στην Ιταλία ονομάζεται φριτάτα-για την ακρίβεια,frittata. Ουσιαστικά, φτιάχνεται με τα ίδια συστατικά που χρησιμοποιούνται για την ομελέτα ή την τορτίγια, αυτό που την κάνει να διαφέρει είναι ο τρόπος που την μαγειρεύουμε.
H φριτάτα ψήνεται σε ταψί ή σε τηγάνι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο γιατί το μαγείρεμα της ξεκινάει από τα μάτια της κουζίνας και καταλήγει στον φούρνο. Επίσης, διαφέρει από την ομελέτα γιατί γέμισμά της είναι ανακατεμένο με τα αυγά και δεν είναι διπλωμένο στο εσωτερικό όπως στην ομελέτα.
Η συγκεκριμένη πανεύκολη συνταγή συνδυάζει διατροφική αξία και απαράμιλλη νοστιμιά.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
1/2 κρεμμύδι, λιωμένο
2 φλιτζάνια μπρόκολο, καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
7 μεγάλα αβγά
1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι, λιώνετε αρχικά σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε με μία ξύλινη κουτάλα για 4 λεπτά. Προσθέτετε το κομμένο μπρόκολο, ανακατεύετε και τηγανίζεις για 8 – 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Σε ένα μπολ, σπάτε τα αβγά και τα ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και μεταφέρετε το μείγμα στο τηγάνι.
Θρυμματίζετε τη φέτα με τα χέρια ή σε έναν τρίφτη και τα ρίχνετε και αυτά στο τηγάνι.
Κάνετε ένα γερό ανακάτεμα και αφήνετε να ψηθεί για 5 λεπτά.
Μεταφέρετε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
Αφαιρείτε από το φούρνο, μοιράζετε σε μερίδες και απολαμβάνετε όσο η φριτάτα είναι ζεστή.
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ
- Βατικανό: Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη