Σολωμός φούρνου με σάλτσα λεμονιού και πορτοκαλιού
Ψητό φιλέτο σολωμού αρωματισμένος με εσπεριδοειδή και βότανα
- Εισφορά αλληλεγγύης: Νέα κλίμακα για να μη χαθεί η αύξηση στις συντάξεις
- Χειροπέδες σε μαθητή: Κατηγορείται ότι οπλοφορούσε στο σχολείο - Συνελήφθη και ο πατέρας του
- Γονέας ξυλοκόπησε μαθητή έξω από σχολείο – Θεώρησε ότι τον καθυστέρησε
- Νέα προθεσμία έλαβε η 33χρονη που παραμένει στον «Ευαγγελισμό» μετά την έκρηξη στους Αμπελόκηπους
Ένα πιάτο γεμάτο πλούσιες υφές και αρώματα που κάνει την διαφορά στο κυριακάτικο τραπέζι και αντικαθιστά περίφημα μια κρεατοφαγική επιλογή.
ΥΛΙΚΑ
1 εσαλότ σε λεπτές ροδέλες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ. σούπας + ½ φλ. ελαιόλαδο
500 gr φιλέτο σολωμού
αλάτι
½ φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
χυμός από 1 πορτοκάλι
χυμός από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
Σε ένα ταψάκι ανακάτεψε το εσαλότ με το μισό ξύσμα πορτοκαλιού, το μισό ξύσμα λεμονιού και μία κουταλία λάδι.
Αλάτισε καλά τον σολωμό και άλειψέ τον με το μείγμα του ταψιού.
Τοποθέτησέ τον στο κέντρο του μικρού ταψιού και ψήσε για περίπου 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κόλιανδρο με τον μαϊντανό, το σκόρδο, την πάπρικα, το υπόλοιπο ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το μισό φλιτζάνι λάδι.
Πρόσθεσε στο μείγμα και τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού μαζί με αλάτι και σέρβιρε τον σολωμό περιχύνοντας με την σάλτσα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις