Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o

«Mind The Gap»: Μια ιστορία αγάπης με άρωμα Λονδίνου

Μια γυναίκα κάθεται καθημερινά σε ένα παγκάκι του σιδηροδρομικού σταθμού για να ακούσει την φωνή του συζύγου της

Δεν πρόκειται για μια ιστορία που ήρθε πρόσφατα στο φως της επικαιρότητας. Όμως, οι καιροί που ζούμε ζητούν διεξόδους τρυφερότητας και αισιοδοξίας.

Ο Oswald Laurence, λοιπόν, ήταν ηθοποιός. Δεν ήταν ποτέ πρώτο όνομα, ως επί το πλείστον εμφανίστηκε στο θέατρο, ενώ το IMDB τον αναφέρει στο βιογραφικό του ως ρεπόρτερ σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 1960 The Saint.

Ωστόσο, την φωνή του έχουν ακούσει αμέτρητες φορές εκατομμύρια Λονδρέζοι και εκατομμύρια τουρίστες επίσης.

Πριν από πενήντα χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα ή στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα (οι πηγές διαφέρουν κατά την ακριβή ημερομηνία), η Transport for London – ή το London Transport, όπως ονομάστηκε τότε – προσέλαβε τον Oswald Laurence για να καταγράψει την πανταχού παρούσα προειδοποίηση «mind the gap».

Σταδιακά, καθώς τα συστήματα ψηφιοποιήθηκαν σε ολόκληρο το δίκτυο, η φωνή του Laurence αντικαταστάθηκε, έως ότου η μόνη τοποθεσία όπου οι κλασικά εκπαιδευμένοι ήχοι δράσης του μπορούσαν να ακουστούν ήταν η πλατφόρμα της βόρειας βόρειας γραμμής στο Embankment Station.

Την 1η Νοεμβρίου 2012, ο Embankment Station μετατράπηκε επίσης στο νέο ψηφιακό σύστημα και η προειδοποίηση του Laurence περιορίστηκε στα χρονικά της ιστορίας μεταφορών του Λονδίνου.

Χωρίς αμφιβολία, οι περισσότεροι από τους μετακινούμενους θεώρησαν ότι κάτι είχε ελαφρώς αλλάξει στο πρωινό ταξίδι τους στη δουλειά, αλλά το σκέφτηκαν λίγο. Όμως, το προσωπικό του σταθμού στο Embankment προσεγγίστηκε από μια μάλλον αναστατωμένη κυρία.

Η Δρ Margaret McCollum ήταν η χήρα του Oswald Laurence: γνωρίστηκαν το 1992 ενώ βρίσκονταν σε διακοπές στο Μαρόκο και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο του Laurence το 2007. Η Margaret συχνά καθόταν στην πλατφόρμα, περιμένοντας το επόμενο τρένο, για να την ακούσει πάλι η φωνή του αγαπημένου της συζύγου.

Όταν το μήνυμα με την φωνή του αφαιρέθηκε, η Margaret πληγώθηκε πολύ.

Η ερωτευμένη Margaret

Μετά από αίτημα της γυναίκας, το προσωπικό της TfL έψαξε στα παλιά αρχεία και μπόρεσε να παράσχει στη Margaret μια ηχογράφηση CD της ανακοίνωσης του Oswald.

Αλλά, προς έκπληξη και συγκίνησή της, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Τον Μάρτιο του 2013, η αυστηρή αλλά καθησυχαστική φωνή του ηθοποιού επέστρεψε για άλλη μια φορά στη βόρεια πλατφόρμα της βόρειας γραμμής στο Embankment Station.

Και γι ‘αυτό, αν σταθείτε στην πλατφόρμα, θα ακούσετε ακόμα μια ηχογράφηση πενήντα ετών που δεν θα ακούσετε πουθενά αλλού στο δίκτυο Tube.

Ίσως, η αιώνια αγάπη υπάρχει πραγματικά. Ακόμα και μετά θάνατον…

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024