Κοροναϊός : Πέθανε 37 ημερών, πριν ο κόσμος φροντίσει να βρει και για αυτό ένα εμβόλιο
Δεκαπέντε μέρες χουχουλιάζει η κάμπια μέσα στο κουκούλι της για να γίνει χρυσαλλίδα. Και αυτή με τη σειρά της θα περιμένει άλλες 15 μέρες για να γίνει μία πανέμορφη πεταλούδα, που μόλις τραντάξει με ενθουσιασμό τα αδύνατα φτερά της, τότε θα σηκωθεί αγέρι που θα διασχίσει όλη τη Γη. Πάνω από στεριές και θάλασσες, το αγέρι λεπτό προς λεπτό θα δυναμώνει και θα καταλήξει ολόκληρος τυφώνας στην εσχατιά του κόσμου.
Δεκαπέντε μέρες χουχουλιάζει η κάμπια μέσα στο κουκούλι της για να γίνει χρυσαλλίδα. Και αυτή με τη σειρά της θα περιμένει άλλες 15 μέρες για να γίνει μία πανέμορφη πεταλούδα, που μόλις τραντάξει με ενθουσιασμό τα αδύνατα φτερά της, τότε θα σηκωθεί αγέρι που θα διασχίσει όλη τη Γη. Πάνω από στεριές και θάλασσες, το αγέρι λεπτό προς λεπτό θα δυναμώνει και θα καταλήξει ολόκληρος τυφώνας στην εσχατιά του κόσμου.
Σχεδόν 15 μέρες έμεινε ένα αγοράκι στην Εντατική λίγες μέρες αφότου γεννήθηκε. Δεν πρόλαβε να ανοίξει φτερά και να προκαλέσει τον δικό του ενθουσιώδη τυφώνα. Ο θανατηφόρος ιός που καιροφυλακτούσε στην αγκαλιά των γονιών του, πρόλαβε να δηλητηριάσει τον οργανισμό του, και το παιδί τραβήχτηκε βίαια στο κουκούλι της Εντατικής. Δεν είχε καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα μέχρι εκείνη τη στιγμή, νεογέννητο παιδί να προσβάλλεται από τον κοροναϊό.
Και ο αγώνας για να προλάβει το τελευταίο βαγόνι της ζωής άρχισε και συγκίνησε όλους αυτή η χρυσαλλίδα που ασφυκτιούσε στο κουκούλι της και που οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βρουν τη θεραπεία εκείνη που θα επιβράδυνε και θα εκμηδένιζε το δηλητήριο μέσα του. Αλλά μάταια.
Δεν άντεξε
Είχε μιλήσει για το νεογέννητο παιδί πριν μέρες και ο υπουργός Υγείας και είχε πει πόσο συγκινημένος ήταν και πως έπαιρνε καθημερινά τηλέφωνο τους γιατρούς για να μάθει νέα για την υγεία του.
Σταθερά κρίσιμη ήταν η κατάσταση του από την πρώτη στιγμή και τόσο δύσκολη η εξεύρεση της μαγικής θεραπείας που θα μπορούσε να επιδράσει σε έναν οργανισμό που μόλις άρχιζε να μορφοποιείται και να σταματήσει έναν μεταλλαγμένο εχθρό στο προνομιακό του πεδίο.
Έσβησε σήμερα στο «Αγλαΐα Κυριακού», το μικρότερο θύμα της νόσου Covid. Δυστυχώς, η αθώα αυτή ψυχούλα δεν άντεξε. Κουράγιο στην οικογένειά του.
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) March 8, 2021
Ηταν υγιέστατο το αγοράκι αλλά δεν είχε προλάβει ακόμη να ανοίξει τα μάτια του. Και άλλα παιδιά που πρόλαβαν και άρχισαν αχόρταγα να καταπίνουν τα πρώτα χρόνια της νιότης του τραντάζοντας στις ράγες του το τρένο της ζωής, γλίστρησαν και έπεσαν όταν κάπου τους παραφύλαξε ο ιός, και όσο κι αν οι φίλοι και οι φίλες τα τραβούσαν από το χέρι να σηκωθούν, η καρδιά δεν βοηθούσε.
Μία κοπέλα 16 χρονών έσβησε σε λίγα 24ωρα, ένα παιδί 9 χρονών διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, πολλά άλλα παιδιά χτυπήθηκαν από τον ιό στην Αχαΐα , στον Γαλατά αλλά και στη Θάσο, σε άλλες περιοχές.
Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού μεταφέρθηκε πάλι ένα 9χρονο παιδί. Ο ιός του προκάλεσε πολυφλεγμονώδη αντίδραση όπως αυτή εμφανίζεται στο σύνδρομο MIS-C. Τετραπλή αγωγή για να υποστηριχθεί η καρδιά του, στα εννιά του χρόνια.
Το βρέφος λίγες μέρες μετά τη γέννησή του παρουσίασε και αναπνευστικά προβλήματα και μία σκιά είχε απλωθεί πάνω του. Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, το τελευταίο βαγόνι άρχισε να απομακρύνεται ακόμη πιο γρήγορα.
Από πάνω του γιατροί και νοσηλευτές, πιο μακριά μία μητέρα και ένας πατέρας, ακόμη πιο μακριά χαρτιά με νούμερα για ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς που έγιναν μέχρι σήμερα στη χώρα. Δεύτερο χαρτί που γράφει ότι 473.000 έλαβαν και τις δύο δόσεις, δηλαδή το 7,12% των κατοίκων της χώρας, αλλά ποιας ηλικίας άνθρωποι;
Κι άλλα χαρτιά με υπογραμμισμένες τις 1.071.000 δόσεις που θα μας έρθουν τον Απρίλιο, που το χρονοδιάγραμμα, που η πλατφόρμα, που οι άνω των 65 και 75, που η ομάδα υψηλού κινδύνου… που τελικά η ώρα έφτασε.
Η Επιστήμη κατάφερε να δημιουργήσει εμβόλια αφού προηγουμένως ξεκίνησε μία τιτάνια προσπάθεια να κατανοήσει πώς ένας αρχέγονος οργανισμός, χωρίς ίχνος ζωής μέσα του, έφτασε σήμερα στο σημείο να σκορπίζει με τόση μαζικότητα τον θάνατο, ευρισκόμενος πάντα ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες του μέσω των μεταλλάξεων.
Η Επιστήμη έφτιαξε εμβόλια για όλους, ή σχεδόν για όλους ακόμη και για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, από εκείνους που στο βάθος βάθος αρχίζουν υποβασταζόμενοι να κατεβαίνουν από το πρώτο βαγόνι του τρένου της ζωής, αλλά όχι για εκείνους, τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, που χαλάνε τον κόσμο στην αποβάθρα για να ανοίξουν τα φτερά τους.
Κάποιες γιαγιάδες και παππούδες, που έσπευσαν να λάβουν το δώρο της ζωής, το εμβόλιο, για να αγκαλιάζουν και να αγαπούν τα εγγονάκια τους, δεν θα έχουν πια που να απλώσουν τα χέρια τους. Και μακάρι αυτοί να είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Μέχρι η Επιστήμη να βιαστεί για να μην χάσει οριστικά το τρένο.
- Μαγδεμβούργο: Ο ψυχίατρος είχε διατυπώσει απειλές τον Μάιο κάτω από ανάρτηση της υπουργού Εσωτερικών
- ΗΠΑ: Ο φαλακρός αετός κατάφερε να κατονομαστεί ως «εθνικό πτηνό» χάρη σε έναν 78χρονο με εμμονή
- Χούθι: Αναλαμβάνουν την ευθύνη για επιθέσεις κατά του Ισραήλ με πύραυλο και drones
- Ουκρανία: Ο Μπάιντεν ζητά από το Πεντάγωνο να εντατικοποιήσει τις παραδόσεις όπλων
- Συρία: Δεκατέσσερις νεκροί αστυνομικοί από στρατιώτες του έκπτωτου καθεστώτος Άσαντ
- «Μόνος στο Σπίτι»: Βρήκε αγοραστή η διάσημη έπαυλη του «Home Alone»