Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ελενα Ακρίτα : Fake news χαρακτηρίζουν τα Ellinika Hoaxes τη φωτογραφία που ανάρτησε

Ελενα Ακρίτα : Fake news χαρακτηρίζουν τα Ellinika Hoaxes τη φωτογραφία που ανάρτησε

Ανακοίνωση της Ellinika Hoaxes αποδεικνύει ότι ήταν όντως fake news η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα καθώς επρόκειτο για φωτογραφία περσινή από τη Χίο την οποία πρώτη η εφημερίδα «Μακελειό» προμοτάρισε

Με την επίσημη σφραγίδα της Ellinika Hoaxes, της εταιρείας η οποία έχει οριστεί επίσημα να ανακαλύπτει τα fake news που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αποκαλύπτεται πλέον η γκάφα της… έγκριτης δημοσιογράφου Ελενας Ακρίτα. Πρόκειται για την ανάρτηση φωτογραφίας χτυπημένου νεαρού, ο οποίος φαίνεται να έχει δεχθεί στην πλάτη του χτυπήματα, μάλλον από κλομπ.
Η κυρία Ακρίτα έκανε ανάρτηση τη Δευτέρα το βράδυ της συγκεκριμένης φωτογραφίας θέλοντας να συνδέσει τον ξυλοδαρμό του συγκεκριμένου ανθρώπου με τα άθλια γεγονότα που συνέβησαν την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη.

Όπως αποκάλυψε το in.gr, ωστόσο, επρόκειτο για θλιβερό fake news το οποίο ανάρτησε η κ. Ακρίτα, αλλά λίγο αργότερα, και μετά από υποδείξεις σχολιαστών ότι δεν σχετίζεται η φωτογραφία με τη Νέα Σμύρνη, αναγκάστηκε να την κατεβάσει.
Όπως αποκαλύφθηκε η φωτογραφία αφορά σε επεισόδια που είχαν γίνει μεταξύ αστυνομικών και πολιτών που διαμαρτύρονταν για την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στη Χίο. Δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιες ακριβώς συνθήκες τραυματίστηκε ο συγκεκριμένος, αλλά σίγουρα δεν έχει καμιά σχέση με τα επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η Ellinika Hoaxes έψαξε το γεγονός κι επιβεβαίωσε το in.gr το οποίο πρώτο το βράδυ της Δευτέρας επισήμανε την ψεύτικη ανάρτηση της κ. Ακρίτα η οποία το πρωί της Τρίτης ανέβασε ξανά τη φωτογραφία στο facebook γράφοντας ότι είναι από πέρυσι όντως αλλά και τότε ήταν κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το fake news μόνο και μόνο για τα like και την αντιπολίτευση του πληκτρολογίου που κάνει η… επαναστάτρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε το Μακελείο με emoji τη φατσούλα που βλέπετε

Η φωτογραφία που ανάρτησε η κ. Ακρίτα στο faceobook

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Ellinika Hoaxes: «Η φωτογραφία δεν απεικονίζει το νεαρό που δέχθηκε προσφάτως την επίθεση με το πτυσσόμενο γκλοπ στην Αθήνα. Ειδικότερα, η εν λόγω φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με κατοίκους του νησιού της Χίου στο λιμάνι των Μεστών».
Θυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις είχαν να κάνουν με την αντίθεση κατοίκων στην παρουσία χώρων για μετανάστες και πρόσφυγες στο νησί και είχε καταγραφεί έντονη παρουσία και ακροδεξιών. Μάλιστα, είχαν υπάρξει και επιθέσεις «αγανακτισμένων κατοίκων» ακόμη μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι αστυνομικοί.

Ως προς το ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε αυτή τη φωτογραφία είναι κάτι που διερευνούμε, ιδίως από τη στιγμή που ήταν το «Μακελειό» που την είχε «αγκαλιάσει».

H υπόθεση του ξυλοδαρμού του κυρίου που εικονίζεται στην φωτογραφία, είναι προς διερεύνηση και θα πρέπει να αναζητήσουν οι αρχές ποιος είναι ο συγκεκριμένος, από ποιους εδάρη, σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει. Ειδικά από τη στιγμή που αποδεδειγμένα σε εκείνα τα επεισόδια έδρασαν και ακροδεξιοί που έκαναν επεισόδια κατά των μεταναστών και προσφύγων.

inView

Πώς ψηφίζουν οι αστροναύτες από το διάστημα;

Για να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα της ψηφοφορίας τα ψηφοδέλτια είναι κρυπτογραφημένα και προσβάσιμα μόνο από τον αστροναύτη και τον υπάλληλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2024