Το Netflix σκέφτεται να μπλοκάρει την πρόσβαση με ξένους κωδικούς
Συνδρομητές της υπηρεσίες βλέπουν το μήνυμα «Αν δεν ζείτε μαζί με τον ιδιοκτήτη αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε την παρακολούθηση».
Σε μια κίνηση που ίσως τελικά μπλοκάρει την ανταλλαγή κωδικών πρόσβασης μεταξύ συνδρομητών, η Netflix Inc. ξεκίνησε τις δοκιμές ενός εργαλείου που ζητά από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν ότι μένουν στο ίδιο σπίτι με τον επίσημο κάτοχο του λογαριασμού.
Συνδρομητές της υπηρεσίες αναφέρουν ότι όταν ανοίγουν το Netflix βλέπουν το μήνυμα «Αν δεν ζείτε μαζί με τον ιδιοκτήτη αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε την παρακολούθηση».
«Η δοκιμή σχεδιάστηκε προκειμένου να επιβεβαιώνει ότι οι χρήστες που συνδέονται σε λογαριασμούς του Netflix είναι εξουσιοδοτημένοι να το κάνουν», δήλωσε εκπρόσωπος της δημοφιλούς υπηρεσίας streaming.
Το μήνυμα ζητά από τους χρήστες να εισαγάγουν έναν κωδικό επιβεβαίωσης που αποστέλλεται στον κάτοχο του λογαριασμού με SMS ή email.
Οι χρήστες μπορούν να αναβάλουν την ταυτοποίηση και να συνεχίσουν την παρακολούθηση, το μήνυμα όμως μπορεί να επανεμφανιστεί όταν ξανανοίξουν το Neflix. Σε περίπτωση που δεν ολοκληρώσουν την ταυτοποίηση, μπορεί να κληθούν να ανοίξουν δικό τους λογαριασμό.
Παραμένει ωστόσο ασαφές αν το νέο μέτρο ταυτοποίησης θα εφαρμοστεί ευρέως. Η διοίκηση της Netflix είχε παραδεχτεί παλαιότερα ότι το θέμα είναι περίπλοκο, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις η ανταλλαγή κωδικών πρόσβασης είναι νόμιμη.
Λόγω και της πανδημίας, η Netflix είδε τους συνδρομητές της να αυξάνονται κατά 37 εκατομμύρια το 2020 στους 200 εκατομμύρια λογαριασμούς.
Τα έσοδα του 2020 αυξήθηκαν στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια και τα κέρδη στα 2,8 δισ.
- Έκρυψε την μπάλα η Μπαρτσελόνα, 3-0 ο ασταμάτητος Λεβαντόφσκι (vids)
- «Κοινωνιοπαθής όποιος δισεκατομμυριούχος δεν μπορεί να ζήσει με $999 εκατ.»: Η κληρονόμος των Ντίσνεϊ για τον παράλογο πλούτο
- Παναμάς: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την κυριαρχία μας επί της Διώρυγας
- Ιδανικό ξεκίνημα για την Παρί στο δεύτερο ημίχρονο με απίστευτο γκολ του Κβαρατσχέλια (2-1,vids)
- Wall Street: Εκτόξευση μετά την ανακοίνωση Τραμπ ότι «παγώνει» τους δασμούς
- Τρομερή μπαλιά Γιαμάλ, πάρε-βάλε από Ραφίνια και 2-0 ο Λεβαντόφσκι για την Μπαρτσελόνα (vids)