Τέλεια ιδέα για την σαρακοστή: Μαύρες ταλιατέλες με θαλασσινά
Ο Γιάννης Λουκάκος επιλέγει μαύρες ταλιατέλες, που παίρνουν το χρώμα τους από το μελάνι σουπιάς, και φτιάχνει την πιο λαχταριστή μακαρονάδα θαλασσινών.
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
Πολύ ωραία συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και όλες τις μέρες της νηστείας προτείνει ο Γιάννη Λουκάκος.
Ο διάσημος σεφ επιλέγει μαύρες ταλιατέλες, που παίρνουν το χρώμα τους από το μελάνι σουπιάς, και φτιάχνει την πιο λαχταριστή μακαρονάδα θαλασσινών.
Υλικά
Γαρίδες 240 γρ.
Καλαμάρι 120 γρ.
Χταπόδι 100 γρ.
Μύδια 80 γρ.
Κρεμμύδι 60 γρ.
Κρασί λευκό 100 γρ.
Ζωμός κοτόπουλου 400 γρ.
Ταλιατέλες μαύρες 400 γρ,
Ντομάτα 120 γρ.
Κολοκύθια 120 γρ.
Μαϊντανός 5 γρ.
Κρεμμύδι φρέσκο 5 γρ,
Βούτυρο 120 γρ.
Σκόρδο 10 γρ.
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε τις μαύρες ταλιατέλες. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε μόνο κεφάλι και ουρά για αισθητικούς λόγους και τις σωτάρουμε στο τηγάνι αφού τις αλατίσουμε σε πολύ λίγο ελαιόλαδο. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και στη συνέχεια σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε σκόρδο ψιλοκομμένο και λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέσουμε το ζουμί από το βράσιμο των μυδιών και τον ζωμό κοτόπουλου.
Κόβουμε βρασμένο χταπόδι, ωμό καλαμάρι, κολοκύθι σε λεπτές φέτες, ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια και φρέσκο κρεμμύδι.
Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν τα βάζουμε στο τηγάνι και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις γαρίδες.
Προσθέτουμε μαϊντανό, φρέσκο βούτυρο, μύδια, χυμό λεμονιού και είμαστε έτοιμοι.
Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις