Wifi: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι και δεν έχουμε καλό σήμα στο σπίτι
Αυτές είναι οι πέντε πιο χρήσιμες συμβουλές που είχατε παραβλέψει και μπορούν να «απογειώσουν» τη συνδεσιμότητά σας και τις ταχύτητες που «πιάνετε»
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Economist: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον Τραμπ, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
Το Wifi έχει γίνει απαραίτητο στη ζωή μας, ακόμα και στο σπίτι, αφού λόγω της καραντίνας βρισκόμαστε σχεδόν συνέχεια μέσα σε αυτό, ενώ μπορεί να δουλεύουμε και από απόσταση. Άλλωστε, η χρήση ίντερνετ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας, ενώ αν έχεις αργή σύνδεση μπορεί να δικαιούσαι αποζημίωση.
Μια από τις πιο εκνευριστικές στιγμές που συμβαίνει σε όλους μας καθημερινά είναι όταν «κολλάει» το Wifi. Είναι μάλιστα ένα κλασικό πρόβλημα ειδικά αν υπάρχουν πολλά άτομα που χρησιμοποιούν το ίδιο ρούτερ. Ωστόσο, μπορεί το κακό σήμα να οφείλεται σε δικά μας λάθη και όχι στη σύνδεσή μας.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποδίδει καλύτερα
Πρώτον, μην κρύβετε το ρούτερ, πολλά ρούτερ είναι σχεδιασμένα να στέκονται οριζόντια, κάτι που σημαίνει ότι το σήμα σας πάει στο πάτωμα και το υπόγειο. Βάλτε το ρούτερ σας σε έναν πάγκο. Τα ρούτερ δεν πρέπει να είναι κοντά σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί το σήμα του Wifi σας. Όμως, μερικά ρούτερ δεν ταιριάζουν με άλλες συσκευές. Ούτε καν με τον υπολογιστή. Γι’ αυτό τοποθετήστε τα τόσο κοντά ώστε να υπάρχει δυνατό σήμα, αλλά να μη «χαλάει» τα πάντα.
Επίσης στα μόντεμ συνήθως έχουν πάνω τους κεραίες που εκπέμπουν το σήμα του WiFi. Οι κεραίες αυτές θα ήταν καλύτερα να δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μια κάθετα και μια οριζόντια. Έτσι, το σήμα να πηγαίνει παντού. Πολλές κεραίες λάπτοπ είναι οριζόντιες και θέλετε να είναι τουλάχιστον μία έτσι, αφού το σήμα λειτουργεί καλύτερα όταν το ρούτερ δείχνει στην ίδια κατεύθυνση.
Έχετε τις προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αφού πολλές φορές κινείστε στο σπίτι με μια κινητή συσκευή που σας δίνει την καλύτερη πιθανότητα να πιάσει το σήμα. Τέλος υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε για να σας πουν την ισχύ του σήματος, οπότε μπορείτε να δείτε σε ποιο σημείο του διαμερίσματος έχετε το καλύτερο σήμα και αν οι προσπάθειές σας το κάνουν καλύτερο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις