Σαρακοστή : Πώς η νηστεία κάνει καλό και στο περιβάλλον
Η επιλογή μας να απέχουμε για μερικές εβδομάδες από το κρέας και τα γαλακτοκομικά μας επιτρέπει να συμβάλουμε ουσιαστικά στην καταπολέμηση των προβλημάτων που προκαλεί η βιομηχανική κτηνοτροφία
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
Καθαρά Δευτέρα σήμερα, πρώτη ημέρα της Σαρακοστής και πολλοί είναι αυτοί που ξεκινούν την παραδοσιακή νηστεία.
Εκτός του εθιμοτυπικού και θρησκευτικού της χαρακτήρα, ο περιορισμός της κατανάλωσης κρέατος και ζωικών προϊόντων, έχει αποδειχθεί πως ωφελεί την ανθρώπινη υγεία. Έρευνες όμως δείχνουν πως η διαδικασία αυτή έχει θετικό αντίκτυπο και στο περιβάλλον.
Η νηστεία κάνει καλό και στο περιβάλλον. Η επιλογή μας να απέχουμε για μερικές εβδομάδες από το κρέας και τα γαλακτοκομικά μας επιτρέπει να συμβάλουμε ουσιαστικά στην καταπολέμηση των προβλημάτων που προκαλεί η βιομηχανική κτηνοτροφία.
Για να καλυφθεί η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση σε κρέας, εκτρέφονται ζώα με τρόπο που κατασπαταλά φυσικούς πόρους, ρυπαίνει το νερό και το έδαφος και επιδεινώνει τις κλιματικές αλλαγές.
Η βιομηχανική εκτροφή ζώων ευθύνεται για το 65%-80% της αποψίλωσης του Αμαζόνιου λόγω της δημιουργίας βοσκοτόπων, αλλά και για περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου απ’ όσο ο τομέας των μεταφορών.
Ενώ η ποσότητα νερού (403.000 λίτρα) που χρησιμοποιείται για να παράγουμε το κρέας και τα γαλακτοκομικά που καταναλώνουμε σε ένα έτος ισοδυναμεί με το νερό που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να κάνει ντους 17 φορές την ημέρα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η περίοδος της νηστείας αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις