Στόλτενμπεργκ : Γνωρίζουμε τις σοβαρές διαφορές στην Ανατολική Μεσόγειο, προωθούμε το διάλογο
NATO και ΕΕ συνεργάζονται σε πολλά διαφορετικά ζητήματα μεταξύ των οποίων το ζήτημα της μετανάστευσης, ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι διάφορες πτυχές των τουρκικών προκλήσεων και ο ρόλος του ΝΑΤΟ βρέθηκε στο επίκεντρο της τοποθέτησης του γγ του Οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Πλοία του ΝΑΤΟ έχουν παρουσία στο Αιγαίο βοηθώντας στην εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας» σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
Αναφορικά με την Τουρκία, ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας είπε ότι έχει εκφράσει την ανησυχία του, επισημαίνοντας ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές σε κάποια ζητήματα από την Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική απόφαση να αγοράσει τους ρωσικούς S-400, ή σε σχέση με τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία».
«Είμαστε συμμαχία με 30 διαφορετικούς συμμάχους» συμπλήρωσε και προσέθεσε ότι «το ΝΑΤΟ παρέχει σημαντική πλατφόρμα για τη συζήτηση αυτών των ζητημάτων και για σοβαρές συζητήσεις σχετικά με διαφορετικές ανησυχίες: από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι πολλά άλλα ζητήματα».
Επιπροσθέτως, ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να κάνει ό,τι μπορεί για τη μείωση των εντάσεων και ανέφερε: «Δημιουργήσαμε αυτό που ονομάζεται μηχανισμός αποτροπής μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Βλέπουμε τώρα ότι βοηθήσαμε να στρωθεί ο δρόμος για τις διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας