Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
All I want…

All I want…

Η ημέρα της συνέντευξης Τύπου του υπουργού Τουρισμού σημαδεύτηκε από ρεκόρ κρουσμάτων.

«Νομίζω ότι μπορώ να σας ακούσω ήδη να ψιθυρίζετε το νέο μας σύνθημα: «All I want is Greece»» είπε ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης σε συνέντευξη Τύπου η οποία μεταδόθηκε ανά τον κόσμο σε απευθείας σύνδεση από το Μουσείο της Ακρόπολης την περασμένη Τρίτη 9 Μαρτίου.

Me too! All I want is Greece! Και είμαι σίγουρη ότι αυτό θέλουν όλοι οι Ελληνες: να ξαναγυρίσουμε σε αυτό που γνωρίζαμε ως ελληνική πραγματικότητα και κανονικότητα προτού ενσκήψει ο ιός. Καθώς ο καιρός ανοίγει και εμείς παραμένουμε κλεισμένοι στο σπίτι, η ανάγκη μας αυτή γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Και ονειρευόμαστε καλοκαιράκι με ξυπόλυτα πόδια στη ζεστή άμμο, βόλτες με αμαξάκι στις Σπέτσες, μουσικές στην Κέρκυρα, εκτυφλωτικά πρωινά σε κυκλαδίτικα σοκάκια…

Και βεβαίως θέλουμε να έλθουν οι φίλοι μας από το εξωτερικό! Θέλουμε να δούμε την Πλάκα γεμάτη τουρίστες, θέλουμε τα ξενοδοχεία και τα πάσης φύσεως καταλύματα γεμάτα, θέλουμε τα καταστήματα ανοιχτά, τα εστιατόρια ανοιχτά, τα καφέ ανοιχτά και πολύβουα.

Αλλά θέλουμε να είμαστε και ασφαλείς. Και οι νωπές ακόμη μνήμες μουδιάζουν τα όνειρά μας. Πέρυσι τον Ιούνιο, όταν άνοιξε ο τουρισμός, η Ελλάδα είχε ελάχιστα κρούσματα. Και όμως, στις αρχές Αυγούστου τα κρούσματα αυξήθηκαν σε ανησυχητικό βαθμό, πολύ νωρίτερα και πολύ περισσότερο από τις εκτιμήσεις. Λίγο αργότερα ζήσαμε τα οδυνηρά γεγονότα της Θεσσαλονίκης…

Η ημέρα της συνέντευξης Τύπου του υπουργού Τουρισμού σημαδεύτηκε από ρεκόρ κρουσμάτων. Τα περισσότερα από αυτά στην Αττική, τα νοσοκομεία της οποίας ασφυκτιούν. Για να ζήσουμε εφέτος, και εμείς και οι τουρίστες, την καλοκαιρινή Ελλάδα που τόσο αγαπάμε θα πρέπει κατ’ αρχάς να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της Αττικής. Και θα πρέπει στο επόμενο δίμηνο η πανδημία να βρίσκεται σε τέτοια ύφεση ώστε τα παιδιά να έχουν επιστρέψει στα σχολεία τους, οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους και τα καταστήματα να είναι ανοιχτά.

Οι σημερινοί αριθμοί κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία. Αλλά αν αξιοποιηθεί σωστά το «υπερόπλο» του εμβολιασμού ίσως το όνειρο γίνει πραγματικότητα. Αν το τείχος ανοσίας υψωθεί επαρκώς και στρατηγικά, αν εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στη φιλοξενία, ίσως μπορέσουμε να χαρούμε το ελληνικό καλοκαίρι με ασφάλεια. Το θέλουμε όλοι. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους. Από κανέναν!

Έντυπη έκδοση Το Βήμα

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024