Google: Ποιοι ήταν οι πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες σε κάθε χώρα του κόσμου για το 2020;
Φιλότεχνοι σε όλο τον κόσμο στράφηκαν αποκλειστικά στο google για να θαυμάσουν εικαστικούς και ζωγράφους από όλο τον κόσμο.
- «Υπάρχει θέμα» με το «De Grece» – Πυρά κομμάτων με το επίθετο που διάλεξαν οι Γλύξμπουργκ
- Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά τη δολοφονία της Ράνιας στην Κρήτη - «Σκότωσα τον πατέρα μου» έλεγε ο δράστης
- Οι «must» προορισμοί για τα Χριστούγεννα - Ποιες περιοχές μαγνητίζουν το ενδιαφέρον
- «Συνεργαζόταν με Τούρκους για να με σκοτώσουν» - 10 μέρες σχεδίαζε τη δολοφονία του 52χρονου ο δράστης
H πανδημία έκλεισε μουσεία και γκαλερί ωστόσο η ανάγκη του κοινού να θαυμάζει τους αγαπημένους καλλιτέχνες δεν μειώθηκε. Φιλότεχνοι σε όλο τον κόσμο στράφηκαν αποκλειστικά στο google για να θαυμάσουν εικαστικούς και ζωγράφους από όλο τον κόσμο.
Έχοντας αυτό στον νου, η ομάδα ερευνητών στην Ken Bromley Art Supplies θέλησε να εντοπίσει ποιοι καλλιτέχνες υπήρξαν το συχνότερο αντικείμενο αναζήτησης το 2020 και ποιος ήταν ο πιο δημοφιλής σε κάθε χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα στοιχεία αναζήτησης στο Google για να αποκαλύψουν τον πιο «γκουγκλαρισμένο» καλλιτέχνη, πέρυσι, σε κάθε χώρα. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι σχεδιαστές σχεδίασαν επτά χάρτες – έναν για κάθε ήπειρο – για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.
Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι είναι το νούμερο 1, συνολικά, αλλά δεν ήταν η κορυφαία επιλογή σε πολλές χώρες: οι φιλότεχνοι στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν ως πρώτη επιλογή τον ανώνυμο καλλιτέχνη δρόμου και ακτιβιστή από το Μπρίστολ, Banksy. Το ίδιο και οι Ρώσοι φιλότεχνοι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Έχει ενδιαφέρον το ότι από τους 13 «νικητές» μόνον δύο ήταν γυναίκες: Στις ΗΠΑ, στο Μεξικό και τη Βραζιλία, η καλλιτέχνις με τις περισσότερες αναζητήσεις ήταν η Φρίντα Κάλο ενώ στην κορυφή της λίστας τόσο στην Αυστραλία όσο και την Κίνα βρέθηκε η ζωγράφος του 17 αιώνα Αρτεμισία Τζεντιλέσκι.
Στην Ελλάδα, η πιο δημοφιλής στις αναζητήσεις ήταν, το 2020, η Φρίντα Κάλο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Οι χώρες για τις οποίες δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για ανάλυση παρουσιάστηκαν με γκρι χρώμα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις