Βέφα Αλεξιάδου: Τα καλύτερα γλυκά και αλμυρά ψωμιά – Με τα «Νέα Σαββατοκύριακο»
Η πιο αγαπημένη ελληνίδα μαγείρισσα, σας προτείνει πεντανόστιμες, συνταγές και σας δίνει συμβουλές για το ζύμωμα, το ψήσιμο και τη συντήρηση!
Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»:
Βέφα Αλεξιάδου
Τα καλύτερα γλυκά και αλμυρά ψωμιά
Η πιο αγαπημένη ελληνίδα μαγείρισσα, σας προτείνει πεντανόστιμες, συνταγές και σας δίνει συμβουλές για το ζύμωμα, το ψήσιμο και τη συντήρηση!
Παραδοσιακό ψωμί, καλαμποκόψωμο, γαλλική μπαγκέτα, μπριός, τυρόψωμο, φοκάτσια, κουλούρια Θεσσαλονίκης, κρουασάν, τσουρέκι, σταφιδόψωμο, ελιόψωμο, πίτα για σουβλάκι, κριτσίνια!
Ενας θησαυρός συνταγών, από τη Βέφα!
Η Βέφα Αλεξιάδου γεννήθηκε στον Βόλο και από χρόνια κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι χημικός-διαιτολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερες σπουδές στην Αμερική επάνω στην υγιεινή των τροφών, τη διακόσμηση του τραπεζιού και τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη, εκσυγχρόνισε την ελληνική κουζίνα χρησιμοποιώντας μοντέρνες μεθόδους και συσκευές, διατηρώντας παράλληλα την παραδοσιακή γεύση. Συνεργάζεται με πολλά ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εκδοτών και Βιβλιοπωλών. Τα βιβλία της «Ελληνική Μαγειρική», «Ελληνική Ζαχαροπλαστική» και «Γιορτινό τραπέζι» έχουν μεταφραστεί στην αγγλική και κυκλοφορούν με επιτυχία στην Αγγλία, Ν. Αφρική, Αυστραλία, Καναδά και Αμερική. Είναι μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals) και συμμετέχει σε διάφορα γαστρονομικά συμπόσια και σεμινάρια που οργανώνονται διεθνώς. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Αρχέστρατου» (Κέντρο για τη διάσωση και διάδοση των ελληνικών γαστρονομικών παραδόσεων).
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις