Η Φενέρμπαχτσε ήταν εντυπωσιακή κόντρα στη Ζαλγκίρις, επικρατώντας με 84-61 της πάντα αξιόμαχης Ζαλγκίρις Κάουνας. Με αυτή την νίκη η ομάδα του Κοκόσκοφ έφτασε τις 18 στην διοργάνωση και έκανε ένα ακόμα βήμα πρόκρισης στα play off, ενώ οι Λιθουανοί έμειναν στις 15 και χάνουν αρκετό έδαφος.
Η τουρκική ομάδα ήταν ανώτερη από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και με δύο ξεσπάσματα ένα στο τέλος της πρώτης περιόδου και ένα 13-0 σερί στο φινάλε της δεύτερης καθάρισε από νωρίς το παιχνίδι.
Ντέρμπι ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν αέρα πέντε πόντων (2-7) με τον Χέιζ, και την ομάδα του Κοκόσκοφ να επαναφέρει την ισορροπία με την συμπλήρωση του πενταλέπτου (9-9). Το σκηνικό άλλαξε άρδην στα τελευταία λεπτά με τους Τούρκους να καταφέρνουν να ξεφύγουν με δέκα πόντους με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Γκούντουριτς και Ντε Κολό (28-18).
Η Ζαλγκίρις μπήκε καλύτερα στην πολύ κλειστή από άποψη σκορ στο ξεκίνημα δεύτερη περίοδο και κατάφερε να πλησιάσει στους 6 πόντους (32-26). Η ομάδα του Κοκόσκοφ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στο δεύτερο μισό της περιόδου και με ένα εντυπωσιακό σερί 13-0 κατάφερε να εκτοξεύσει την διαφορά στους 18 (45-26), το οποίο ήταν το σκορ του ημιχρόνου.
Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο με την Φενέρμπαχτσε να συνεχίζει να κυριαρχεί πλήρως στο παρκέ και να ανεβάζει και άλλο την διαφορά. Συγκεκριμένα, το τουρκικό προβάδισμα έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους με καλάθι του Ντε Κολό (66-41), με τους Λιθουανούς να μειώνουν στην συνέχεια με ένα μικρό 5-0 σερί για το 66-46 του δεκαλέπτου. Η Ζαλγκίρις δεν κατάφερε να αντιδράσει στην τέταρτη περίοδο με την ομάδα του Κοκόσκοφ να μεγαλώνει και άλλο την διαφορά και να φτάνει σε μια πολύ άνετη νίκη με το τελικό 84-61.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.