Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πραγματοποίησε ηρωική εμφάνιση κόντρα στην Τότεναμ και πήρε ιστορική νίκη απέναντι στους Άγγλους, επικρατώντας με 3-0 στην παράταση (2-0 κ.α) χάρη σε χατ-τρικ του Όρσιτς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League.

Παρότι η Τότεναμ είχε αποκτήσει το προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο ματς (2-0), οι Κροάτες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και στην παράταση σκόραραν στο 116′, σοκάροντας την ομάδα του Μουρίνιο.

Η αγγλική ομάδα πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά και απείλησε στο 28′ με τον Λαμέλα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τις ευκαιρίες των Μάγιερ (35′) και Σάντσες (36′), ενώ η Τότεναμ έχασε ευκαιρία με τον Κέιν στο 44′ αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε.

Η Ντιναμό μπήκε αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος και ευτύχησε να προηγηθεί στο 62′ με τρομερό σουτ του Όρσιτς, ο οποίος έκανε το 1-0. Η Τότεναμ προσπάθησε να αντιδράσει στο 71′ αλλά ο Λιβάκοβιτς σταμάτησε την προσπάθεια του Λο Σέλσο.

Κι αφού οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, οι Κροάτες πέτυχαν το 2-0 στο 83′ ξανά με τον Όρσιτς και έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί, η Τότεναμ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στο 102′ με τον Μπέιλ και στο 106′ έκανε την ολική ανατροπή με τον Όρσιτς να κάνει το 3-0 με το τρίτο προσωπικό του γκολ.

Η ομάδα του Μουρίνιο δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ πρόκρισης και έτσι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πανηγύρισε έξαλλα μια ανεπανάληπτη πρόκριση!

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Ριστόφσκι (90′ Στογιάνοβιτς), Λαουρίτσεν, Θεοφίλ-Καθρίν, Φράνιτς (82′ Λέοβατς), Μάγιερ (82′ Γκαβράνοβιτς), Γιάκιτς (75′ Ατιέμβεν), Αντέμι, Ιβάνουσεκ, Όρσιτς, Πέτκοβιτς (90′ Μίσιτς)

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ (107′ Μπεργκβάιν), Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις (91′ Ρεγκιλόν), Σισοκό, Γουίνκς (68′ Εντομπελέ), Λαμέλα (60′ Μπέιλ), Ντέλε Άλι (68′ Λο Σέλσο), Λούκας (86′ Καρλος Βινίσιους), Κέιν

Περισσότερα σε λίγο…