Όσοι αρχίζουν να τρώνε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της μέρας έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους
Οι άνθρωποι που αρχίζουν το φαγητό πριν από τις 8:30 το πρωί έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους
- Μπακογιάννη: Η Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Σικάγο έπαιξαν ξύλο με... τις πινακίδες «προσοχή βρεγμένο δάπεδο»
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
- Ο εφιάλτης των Χριστουγέννων: Πέντε διάσημοι που σιχαίνονται τις γιορτές που αγαπούν όλοι
Οι άνθρωποι που αρχίζουν το φαγητό πριν από τις 8:30 το πρωί έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μεγαλύτερη ινσουλινοαντοχή, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μάριαμ Άλι του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγου, που έκαναν τη σχετική παρουσίαση στο διαδικτυακό ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, ανέλυσαν στοιχεία για 10.575 άτομα, που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με το συνολικό χρόνο μέσα στη μέρα όπου έτρωγαν (από το πρωινό έως το βραδινό): λιγότερο από δέκα ώρες, 10 έως 13 και περισσότερες από 13.
Επίσης, δημιουργήθηκαν έξι υποκατηγορίες ανάλογα με το αν κάποιος ξεκινούσε να τρώει πριν ή μετά τις 8:30 το πρωί.
«Βρήκαμε ότι όσοι αρχίζουν να τρώνε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της μέρας έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μικρότερη ινσουλινοαντίσταση, άσχετα με το αν περιορίζουν το εύρος της λήψης τροφής σε λιγότερες από 10 ώρες ή «απλώνουν» το φαγητό τους σε πάνω από 13 ώρες καθημερινά» δήλωσε η δρ Άλι.
Η αντίσταση/αντοχή στην ινσουλίνη συμβαίνει όταν το σώμα δεν ανταποκρίνεται εξίσου καλά στην παραγόμενη από το πάγκρεας ορμόνη και η γλυκόζη δυσκολεύεται να εισέλθει στα κύτταρα για να μεταβολιστεί, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις