Έξι συμβουλές για να μην σου χακάρουν το κινητό τηλέφωνο
Το κινητό μας τηλέφωνο έχει γίνει πλέον προέκταση του χεριού μας. Οι δυνατότητές του είναι αμέτρητες και γι’ αυτό το χρησιμοποιούμε παντού άλλοτε σωστά και άλλοτε λανθασμένα
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Το κινητό μας τηλέφωνο έχει γίνει πλέον προέκταση του χεριού μας. Οι δυνατότητές του είναι αμέτρητες και γι’ αυτό το χρησιμοποιούμε παντού άλλοτε σωστά και άλλοτε λανθασμένα.
Πόσο ασφαλείς είναι όμως;
Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται όλο και πιο συχνά λόγος για κινητά που παρακολουθούνται και χάκερ που ψάχνουν αφορμή για να υποκλέψουν τις οικονομικές και προσωπικές πληροφορίες.
Στον καθένα μπορεί να συμβεί, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που δεν υπάρχει συσκευή που δεν μπορεί να χακαριστεί. Για να μειωθεί όμως αυτή η πιθανότητα και για να προστατευτεί η συσκευή μας από κακόβουλο λογισμικό, μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικές συμβουλές.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pagenews.gr, αυτές είναι οι παρακάτω:
- Το σημαντικότερο είναι να γνωρίζεις πάντα τι κάνεις download. Να θυμάσαι πως ο πιο εύκολος τρόπος να χακάρει κάποιος το κινητό σου είναι μέσα από εφαρμογές κατασκοπείας, όπως Spy Phone App, Spyzie και Spyera.
- Απέφευγε να συνδέεσαι στο internet από δημόσια Wi-Fi. Με τα δημόσια Wi-Fi μοιράζεσαι τα πάντα με τους γύρω σου που χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο με σένα, όσο τρομακτικό κι ακούγεται αυτό.
- Ακόμη και αν χρειάζεσαι επειγόντως μπαταρία, καλό είναι να αποφεύγεις να φορτίζεις το κινητό σου μ’ ένα άγνωστο USB αφού υπάρχει κίνδυνος όλα σου τα δεδομένα ν’ αποκαλυφθούν και να μεταφερθούν.
- Μην ανοίγεις link που δεν γνωρίζεις. Πολλές φορές αν κλικάρεις λάθος links, αυτομάτως το αρχείο και όλο σου το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο στους χάκερς.
- Διατήρησε το λογισμικό σου ενημερωμένο. Ναι, οι ενημερώσεις δεν είναι τυχαίες και προαιρετικές. Τις περισσότερες φορές διορθώσεις για ελαττώματα που μπορεί να κρατούν ανοιχτό κάποιο παράθυρο της συσκευής μας στους χάκερ.
- Ενεργοποίησε την εφαρμογή Find My iPhone, αφού αυτή δεν είναι μόνο για την εύρεση του τηλεφώνου μας, αλλά αν η συσκευή μας έχει χαθεί, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το Lost Mode. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η οθόνη να κλειδώνει και να μπαίνει αυτόματα κωδικός, πράγμα που κάνει την δουλειά των χάκερς… πολύ δύσκολη.
Κινητό τηλέφωνο: Τι άλλο μπορώ να κάνω;
Εκτός από την ασφάλειά του τηλεφωνό μας σημαντική είναι και η μακροζωία του. Αν ανήκεις σε αυτούς που φορτίζουν το κινητό τους ενώ κοιμούνται, πρέπει να το σταματήσεις αμέσως. Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να το κάνεις αυτό:
- Καταστρέφεις τη μπαταρία του
- Υπάρχει κίνδυνος να πάρει φωτιά
- Δεν χρειάζεται 8 ώρες για να φορτίσει
- Το κινητό δίπλα από το κρεβάτι δεν είναι καλή ιδέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις