Πανεύκολα και οικονομικά νηστίσιμα κουλουράκια
Ιδανικά για τον πρωινό και απογευματινό καφέ, αλλά και για λίγο τσιμπολόγημα μες στη μέρα
- Παραδέχθηκε τους «λευκούς γάμους» η Ειρήνη Μουρτζούκου – «Χρειάζεται ψυχολόγο» λέει η δικηγόρος της
- «Στο έλεος των fund» – Σε υπερήλικα με σύνταξη 395 ευρώ, του ζητούν 800€ για να μην βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι του
- Washington Post: Αιμορραγεί ο Ισραηλινός στρατός – «Προτιμώ την οικογένειά μου από τον πόλεμο»
- «Έχουμε μάθει να ζούμε με τον πόνο» - Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Έμμας
Αν υπάρχει ένα σνακ που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε αυτή την εποχή και σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αυτό είναι τα νηστίσιμα κουλουράκια.
Είναι πεντανόστιμα, τραγανά και μας θυμίζουν τη μαμά και τη γιαγιά μας που τα έπλαθαν με μεράκι.
Αν το καλοσκεφτείς, είναι το ιδανικό γλυκό σνακ αν θελήσεις να τσιμπολογήσεις τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά.
Η συνταγή για τα καλύτερα νηστίσιμα κουλουράκια είναι πολύ εύκολη και μάλιστα με οικονομικά υλικά.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3/4 του ποτηριού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φακελάκι baking powder
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει εύπλαστη η ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε και αφήνουμε τελευταίο το αλεύρι για να προσθέσουμε όσο πάρει η ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά στον αέρα.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Έτοιμα τα κουλουράκια. Απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις