Κοροναϊός : Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των παιδιών
Στην παρέα των Roomies βρέθηκε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, η οποία μίλησε για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των παιδιών
Η καραντίνα και ο εγκλεισμός είναι μια δύσκολη διαδικασία για όλους, και ιδιαίτερα για τα παιδιά που έχουν δει τις ζωές τους να αλλάζουν ολοκληρωτικά μέσα σε ένα χρόνο.
Στην παρέα των Roomies βρέθηκε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, η οποία μίλησε για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των παιδιών.
«Έχουμε κλειστεί όλοι στο σπίτι, ο καθένας με τα προβλήματά του, και τα παιδιά εκτός από τα δικά τους προβλήματα απορροφούν και τα δικά μας γιατί και εμείς περνάμε δύσκολα. Ο καθένας έχει φύγει από το ρόλο του. Αλλιώς το διαχειρίζεται ένα παιδί στα πρώτα σχολικά στάδια, αλλιώς ένα παιδί στην εφηβεία, και αλλιώς ένα παιδί που δίνει εξετάσεις. Επίσης ένα παιδί που δεν κινείται καθόλου, αργότερα μπορεί να γίνει παχύσαρκο. Ένα παιδί που δεν ήταν κοινωνικό, τώρα θα κλειστεί περισσότερο στον εαυτό του» είπε η κ. Αργυρίου.
«Τα παιδιά του δημοτικού θα προσαρμοστούν πιο εύκολα αν επιστρέψουν στο σχολείο, έτσι είναι η τάση τους. Τα παιδιά σε μετεφηβική ηλικία πρέπει να περνούν χρόνο μακριά από την οθόνη. Πρέπει να κάνουμε εύκολα πράγματα μαζί τους. Για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες, στόχος μας είναι να τους δημιουργήσουμε βαλβίδες αποσυμπίεσης, αφού δεν έχουν εξόδους και έχουν στερηθεί τον αθλητισμό. Πρέπει ο γονιός να είναι ήρεμος και να υπάρχει ένα πρόγραμμα για να ακολουθεί το παιδί» εξήγησε η ίδια.
«Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά ό,τι λείπει από τον έξω κόσμο. Να είμαστε πιο διαχυτικοί μέσα στο σπίτι, να αγκαλιάζουμε, να φιλάμε» συνέχισε η κ. Αργυρίου.
- O κυβερνητικός… ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει – Χτυπήματα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ελληνοτουρικά και ΠτΔ
- «Το Τυχερό Λαχείο» του Α. Τσέχωφ στο Black Box του θεάτρου 104
- Nότιγχαμ: Στον δρόμο για τα αστέρια!
- Κρίση ηγεσίας
- Τραγωδία στην Κω: Νεκρό βρέφος ενός έτους που έμενε σε hot spot
- Έρευνες για κύκλωμα σωματεμπορίας στο Κοινοβούλιο του Περού – Τι είπε ο βασικός ύποπτος