Το Athens Science Festival επιστρέφει δυναμικά και διαδικτυακά στην Τεχνόπολη
Το Athens Science Festival επιστρέφει διαδικτυακά | 27-29 Μαρτίου, Live από την Τεχνόπολη
Το Athens Science Festival επιστρέφει διαδικτυακά | 27-29 Μαρτίου, Live από την Τεχνόπολη
The Athens Science Festival goes…digital and returns to the Technopolis City of Athens from 27th to 29th of March 2021 to invite visitors of all ages to discover the fun part of science!
Learn more: https://t.co/GsYa9PXNcX#ASF2021 #athenssciencefestival pic.twitter.com/NhvXZYGqQ6— Athens Science Fest (@AthensSciFest) March 6, 2021
Κάθε δύσκολη εποχή γεννά τους δικούς της πρωταγωνιστές, τους δικούς της ήρωες. Το Athens Science Festival αποκτά νέα, ψηφιακή μορφή και επιστρέφει ανανεωμένο προκειμένου να μας μεταφέρει στην «εποχή των ηρώων»! Το μεγαλύτερο φεστιβάλ επιστήμης της χώρας θα αναδείξει διαδικτυακά και σε «ζωντανή» μετάδοση από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων τις πιο σύγχρονες εξελίξεις σε τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, αλλά και τη σχέση της επιστήμης με την τέχνη.
Athens Science Virtual Festival 2021
Η Εποχή των ηρώων
Πότε: Σάββατο 27 έως Δευτέρα 29 Μαρτίου
Πού: Σε «ζωντανή» μετάδοση από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πανδημία, επιστήμη και τέχνη στο μικροσκόπιο
Μέσα από «ζωντανές» συναρπαστικές ομιλίες, συμμετοχικά βιωματικά εργαστήρια, εντυπωσιακά πειράματα επιδείξεων και άλλες καινοτόμες ψηφιακές δράσεις, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα ορισμένους από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες παγκοσμίως από την Ελλάδα, την Αμερική, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Ολλανδία τη Γερμανία και την Ουκρανία.
Φέτος, οι διαδικτυακοί επισκέπτες δεν θα είναι απλοί θεατές, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να παρεμβαίνουν online, μετατρέποντας έτσι το φεστιβάλ σε ένα ψηφιακό, πολυδιάστατο επιστημονικό γεγονός, ένα διαδραστικό σημείο συνάντησης, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι, όπου κι αν βρίσκονται.
Οι προβολείς της προσοχής πέφτουν μοιραία στην πανδημία και τις καταστροφικές επιπτώσεις της σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτές έφεραν στο προσκήνιο μια νέα κατηγορία ηρώων, πρωτίστως στον χώρο της επιστήμης. Με μοναδικές «υπερδυνάμεις» τους τη θέληση για προσφορά και την αίσθηση καθήκοντος, αγωνίζονται καθημερινά προκειμένου να πετύχουν το ακατόρθωτο: να διευρύνουν τα όρια της ανθρώπινης γνώσης και να δώσουν λύσεις. Αυτούς τους επιστήμονες, όλων των ειδικοτήτων, θα τιμήσει το φετινό Athens Science Festival.
Μέσα από το πλούσιο πρόγραμμά του όμως, θα επιχειρήσει να αναδείξει και τη συμπληρωματική σχέση μεταξύ της τέχνης και της επιστήμης. Αλήθεια, τι κοινό μπορεί να έχει η τεχνητή νοημοσύνη με την τζαζ μουσική; Πώς η πανδημία της Covid-19 επηρέασε τη δημιουργικότητα και τον πειραματισμό; Μπορούν τα ρομπότ να αναπτύξουν καλλιτεχνικές ανησυχίες; Διακεκριμένοι καλλιτέχνες, διανοητές και επιστήμονες θα τοποθετηθούν σχετικά.
Τα highlights του φεστιβάλ
• Ο βραβευμένος με Νόμπελ Χημείας το 2003 Peter Agre, διάσημος καθηγητής και διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Ελονοσία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, θα μιλήσει για τη σημασία που έχει η διεύρυνση των δυνατοτήτων της ιατρικής στην πρόοδο και την εξέλιξη της ανθρωπότητας.
• Η Susan Schneider, διεθνούς φήμης πανεπιστημιακός, διακεκριμένη φιλόσοφος και συγγραφέας του επιτυχημένου βιβλίου “Artificial You: AI and the Future of the Mind”, θα μιλήσει για την «Τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον του νου».
• O διάσημος γιατρός και καθηγητής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, Mark Post, θα παρουσιάσει μια καινοτόμα και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική στον τρόπο παραγωγής βόειου κρέατος.
• Η διάσημη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και Διευθύνουσα Σύμβουλος στο International Society για τις Τέχνες, τις Επιστήμες και την Τεχνολογία, Leonardo, Diana Ayton-Shenker, θα διερευνήσει και θα παρουσιάσει τις αναδυόμενες τάσεις στις τέχνες, την επιστήμη και την τεχνολογία που τροφοδοτούνται από τις παγκόσμιες κρίσεις που πλήττουν αυτή την στιγμή τον πλανήτη.
• Ο διακεκριμένος καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο University College του Λονδίνου και αναγνωρισμένος συγγραφέας Arthur Miller με τη σειρά του διερωτάται «Μπορεί ένα ρομπότ να έχει συναισθήματα;».
• Η ιατρική εικονογράφος που δημιούργησε την πιο ευρέως αναγνωρισμένη εικόνα του SARS-CoV-2 παγκοσμίως, Alissa Eckert, μέσα από το παράδειγμα της οπτικής αναπαράστασης του νέου κορωνοϊού θα μας αποκαλύψει τα μυστικά, τον ρόλο και τη σημασία της τέχνης του art illustration στην επιστήμη.
• Ο καθηγητής και ερευνητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Βασιλάκης, μαζί με την ομάδα του, μας καλεί να γίνουμε μάρτυρες μιας ανατρεπτικής συνάντησης τεχνολογίας και μουσικής μέσα από την ευφάνταστη συναυλία «Αυτοσχεδιασμός τζαζ και τεχνητή νοημοσύνη».
Το φετινό φεστιβάλ σε αριθμούς
3 μέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας | 60 slots online δράσεων | 50 κορυφαίοι ομιλητές από 8 χώρες | 3 νομπελίστες | 100 πειράματα επίδειξης | celebrity science | chemistry shows | ντοκιμαντέρ | δωρεάν παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις