
Ρεκόρ χορήγησης εμβολίων για δεύτερη μέρα στη Βρετανία
Περισσότερα από 26,8 εκατομμύρια ανθρώπων στη χώρα ή αριθμός μεγαλύτερος από το 50% των ενηλίκων, έχουν τώρα λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19. Περισσότερα από 2,1 εκαοτμμύρια ανθρώπων έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.
Η Βρετανία χορήγησε χθες 873.784 εμβόλια κατά της COVID-19, καταγράφοντας ρεκόρ χορήγησης για δεύτερη ημέρα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Προσπάθεια-μαμούθ
Περισσότερα από 26,8 εκατομμύρια ανθρώπων στη χώρα ή αριθμός μεγαλύτερος από το 50% των ενηλίκων, έχουν τώρα λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19.
Περισσότερα από 2,1 εκαοτμμύρια ανθρώπων έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.
«Αυτή η ομαδική προσπάθεια-μαμούθ αποδεικνύει το καλύτερο για τη Βρετανία» έγραψε σήμερα στο Twitter, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.
Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζονσον παρότρυνε τον καθένα να δεχτεί ένα εμβόλιο, όταν προσκληθεί για τον εμβολιασμό του.
Η προώθηση εμβολίου κατά της COVID-19 στη Βρετανία, είναι η ταχύτερη από κάθε άλλη μεγάλη οικονομία.
Ωστόσο, υπήρξε μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων εξαιτίας μιας χαοτικής επαναπροώθησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca αμφισβητήθηκε επανειλημμένα.
Οι υγειονομικές αρχές στην ΕΕ και στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των ενδεχόμενων κινδύνων, ενώ ο ίδιο εμβόλιο, υποστήριξε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Πηγή ΑΜΠΕ
- Κρήτη: Βίντεο-σοκ από την παράσυρση μαθητή – Συνελήφθη ο οδηγός
- Ο πόλεμος δεν είναι λύση για την Ευρώπη…
- Χρέη στην εφορία: Αυξάνονται τα φέσια στην εφορία – Στα 110,6 δισ. οι οφειλές
- Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό – αλλά δεν χρειάζεται να είναι υποχρεωτικό
- Σεξουαλική κακοποίηση στην Κάλυμνο: Συνελήφθη ο 47χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 13χρονης
- ΗΠΑ: Είναι πολύ νωρίς για συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τη Ρωσία