Κοροναϊός – Θεοδωρίδου : «Να μην συσχετίζεται το εμβόλιο με θανάτους από άλλους παράγοντες»
Τα νεότερα δεδομένα σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα για τον κοροναϊό παρουσίασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου
- Παραδέχθηκε τους «λευκούς γάμους» η Ειρήνη Μουρτζούκου – «Χρειάζεται ψυχολόγο» λέει η δικηγόρος της
- «Στο έλεος των fund» – Σε υπερήλικα με σύνταξη 395 ευρώ, του ζητούν 800€ για να μην βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι του
- Washington Post: Αιμοραγεί ο Ισραηλινός στρατός – «Προτιμώ την οικογένειά μου από τον πόλεμο»
- «Έχουμε μάθει να ζούμε με τον πόνο» - Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Έμμας
Τα νεότερα δεδομένα σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα για τον κοροναϊό παρουσίασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.
Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο πλαίσιο της προληπτικής αναστολής των εμβολιασμών σε αρκετές χώρες της ΕΕ με το εμβόλιο της AstraZeneca, τονίζοντας ότι η Ελλάδα συντάχθηκε με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), συνεχίζοντας κανονικά την εμβολιαστική διαδικασία και με το συγκεκριμένο εμβόλιο.
Όπως είπε, δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο συσχετίζεται απολύτως με περιστατικά θρομβώσεων ή με το αναφερθέν σπάνιο φαινόμενο να εμφανίζεται θρόμβωση και διάχυτη αγγειακή πήξη.
«Όλα τα εμβόλια έναντι της Covid 19 προστατεύουν από τον κοροναϊό, αλλά όχι από άλλες ασθένειες. Επομένως, δεν θα πρέπει να συσχετίζονται καταστάσεις που οδηγούν σε θάνατο με το εμβόλιο» επεσήμανε.
Στο σημείο αυτό, επικαλέστηκε τη Διεθνή Εταιρεία Θρόμβωσης και Αιμόστασης, η οποία συστήνει ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό ακόμη και άτομα που λαμβάνουν αντιθρομβωτικά ή αντιπηκτικά φάρμακα.
Αιχμές για την ενδονοσοκομειακή διασπορά
Παράλληλα, η κ. Θεοδωρίδου άφησε αιχμές για τις περιπτώσεις ενδονοσοκομειακής διασποράς. «Οι περιπτώσεις της ενδονοσοκομειακής διασποράς μας ανησυχούν πολύ. Ξέρουμε ότι τα ποσοστά των υγειονομικών που εμβολιάζονται θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει».
Όπως είπε, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες νοσούν εμβολιασμένοι ακόμη και μετά τη χορήγηση και των δύο δόσεων του εμβολίου, αλλά αυτές σε ποσοστό δεν ξεπερνούν το 0,2%. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να εγείρεται ως δικαιολογία, για να μην διενεργούνται εμβολιασμοί.
Δείτε την ενημέρωση για τον εμβολιασμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις