Πέστο με ταχίνι: Μια παραλλαγή της αγαπημένης σάλτσας
Το ταχίνι αντικαθιστά το κουκουνάρι σ’ αυτή την εύκολη παραλλαγή της λατρεμένης ιταλικής σάλτσας.
Το ταχίνι έρχεται να αντικαταστήσει το κουκουνάρι (αλλά και ένα μεγάλο μέρος του ελαιόλαδου) σ’ αυτή τη την ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού γενοβέζικου πέστο.
Γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά και συνοδεύει άνετα μακαρονάδες, ψητό ψάρι ακόμα και σαλάτες.
Υλικά:
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο μαζί με λίγο αλάτι)
2 κ.σ. χυμός λεμόνι
3 κ.σ. ταχίνι
1 κούπα φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. παγωμένο νερό
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Χτυπήστε μαζί το σκόρδο και το χυμό λεμονιού στο μούλτι και αφήστε το μίγμα να κάτσει για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το ταχίνι και ξαναχτυπήστε.
Προσθέστε τον βασιλικό και το νερό και χτυπήστε ξανά.
Προσθέστε αργά το ελαιόλαδο χτυπώντας ενδιαμέσως. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με τη τριμμένη παρμεζάνα.
Διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες.
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν νάρκες κατά προσωπικού
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Οι επαφές της ελληνικής με τις κελτικές γλώσσες (Μέρος Α’)
- Ελευσίνα: Ναυτικός βρέθηκε νεκρός στον προβλήτα του λιμανιού
- Διαγραφή Σαμαρά: Ο Καραμανλής ανοίγει τα χαρτιά του για ΝΔ και Μαξίμου την Παρασκευή
- Συνταγή: Φιογκάκια με κόκκινη σάλτσα και τόνο
- Άνοιξε η αυλαία για τoυς ATACMS στη Ρωσία – Πυρηνικό Casus belli από Κρεμλίνο!