Πέστο με ταχίνι: Μια παραλλαγή της αγαπημένης σάλτσας
Το ταχίνι αντικαθιστά το κουκουνάρι σ’ αυτή την εύκολη παραλλαγή της λατρεμένης ιταλικής σάλτσας.
Το ταχίνι έρχεται να αντικαταστήσει το κουκουνάρι (αλλά και ένα μεγάλο μέρος του ελαιόλαδου) σ’ αυτή τη την ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού γενοβέζικου πέστο.
Γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά και συνοδεύει άνετα μακαρονάδες, ψητό ψάρι ακόμα και σαλάτες.
Υλικά:
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο μαζί με λίγο αλάτι)
2 κ.σ. χυμός λεμόνι
3 κ.σ. ταχίνι
1 κούπα φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. παγωμένο νερό
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Χτυπήστε μαζί το σκόρδο και το χυμό λεμονιού στο μούλτι και αφήστε το μίγμα να κάτσει για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το ταχίνι και ξαναχτυπήστε.
Προσθέστε τον βασιλικό και το νερό και χτυπήστε ξανά.
Προσθέστε αργά το ελαιόλαδο χτυπώντας ενδιαμέσως. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με τη τριμμένη παρμεζάνα.
Διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες.
- Χιρόνα – Βαγιαδολίδ 3-0: Επέστρεψαν στις νίκες οι Καταλανοί
- Βερόνα – Μίλαν 0-1: Ο Ρέιντερς έδωσε το τρίποντο στους Ροσονέρι (vid)
- ΟΗΕ: «Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο» λένε διπλωματικές πηγές για την ψηφοφορία για τη Γάζα
- Σάκης Αρναούτογλου: Χριστούγεννα με χιόνια ακόμη και στα 400μ. – Δείτε σε ποιες περιοχές
- Ουκρανία: Κατονομάζει Ρώσο αξιωματικό ως υπεύθυνο για το θάνατηφόρο πλήγμα με θύμα εργαζόμενο του Reuters
- Μαγδεμβούργο: Τι έχει γίνει γνωστό για τον οδηγό του οχήματος