Πέστο με ταχίνι: Μια παραλλαγή της αγαπημένης σάλτσας
Το ταχίνι αντικαθιστά το κουκουνάρι σ’ αυτή την εύκολη παραλλαγή της λατρεμένης ιταλικής σάλτσας.
Το ταχίνι έρχεται να αντικαταστήσει το κουκουνάρι (αλλά και ένα μεγάλο μέρος του ελαιόλαδου) σ’ αυτή τη την ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού γενοβέζικου πέστο.
Γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά και συνοδεύει άνετα μακαρονάδες, ψητό ψάρι ακόμα και σαλάτες.
Υλικά:
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο μαζί με λίγο αλάτι)
2 κ.σ. χυμός λεμόνι
3 κ.σ. ταχίνι
1 κούπα φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. παγωμένο νερό
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Χτυπήστε μαζί το σκόρδο και το χυμό λεμονιού στο μούλτι και αφήστε το μίγμα να κάτσει για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το ταχίνι και ξαναχτυπήστε.
Προσθέστε τον βασιλικό και το νερό και χτυπήστε ξανά.
Προσθέστε αργά το ελαιόλαδο χτυπώντας ενδιαμέσως. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με τη τριμμένη παρμεζάνα.
Διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες.
- GenZers: Προτιμούν τις επενδύσεις σε μετοχές και αναζητούν ευκαιρίες στα… άστρα
- Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Γάλλοι ενισχύουν την ασφάλεια με Βραζιλιάνους ομοσπονδιακούς αστυνομικούς
- Φωτιά στο Σοφικό: Εθελοντής πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο
- Φωτιά: Τραγωδία στην Ιταλία – Νεκροί δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν σε κατάσβεση πυρκαγιάς
- Αταμάν: «Θέλω να μείνω πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό – Θα πάρουμε ψηλό, κοιτάμε στο ΝΒΑ»
- Πιο ισχυρό από το Predator – Αποκάλυψη του in για το νέο λογισμικό παρακολούθησης