Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Βέφα Αλεξιάδου, «Οι καλύτερες γλυκές και αλμυρές πίτες»
Η πιο αγαπημένη ελληνίδα μαγείρισσα, σας προτείνει πεντανόστιμες, συνταγές και αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας της!
Μαζί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο»:
Βέφα Αλεξιάδου
Οι καλύτερες γλυκές και αλμυρές πίτες
Η πιο αγαπημένη ελληνίδα μαγείρισσα, σας προτείνει πεντανόστιμες, συνταγές και αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας της!
Κρεατόπιτα, στρούντελ με κοτόπουλο, μπουρέκι, χορτόπιτα, μπουγάτσα, κολοκυθόπιτα, γαλατόπιτα!
Ενας θησαυρός συνταγών, από τη Βέφα!
Η Βέφα Αλεξιάδου γεννήθηκε στον Βόλο και από χρόνια κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι χημικός-διαιτολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερες σπουδές στην Αμερική επάνω στην υγιεινή των τροφών, τη διακόσμηση του τραπεζιού και τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη, εκσυγχρόνισε την ελληνική κουζίνα χρησιμοποιώντας μοντέρνες μεθόδους και συσκευές, διατηρώντας παράλληλα την παραδοσιακή γεύση. Συνεργάζεται με πολλά ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εκδοτών και Βιβλιοπωλών. Τα βιβλία της «Ελληνική Μαγειρική», «Ελληνική Ζαχαροπλαστική» και «Γιορτινό τραπέζι» έχουν μεταφραστεί στην αγγλική και κυκλοφορούν με επιτυχία στην Αγγλία, Ν. Αφρική, Αυστραλία, Καναδά και Αμερική. Είναι μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals) και συμμετέχει σε διάφορα γαστρονομικά συμπόσια και σεμινάρια που οργανώνονται διεθνώς. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Αρχέστρατου» (Κέντρο για τη διάσωση και διάδοση των ελληνικών γαστρονομικών παραδόσεων).
- Μακρόν: Κύμα οργής από τους κατοίκους της Μαγιότ – «Δεν φταίω εγώ για τον κυκλώνα!»
- Κάμερες ΕΛ.ΑΣ.: Πράσινο φως από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Τέσσερις συστάσεις
- Πού θα δείτε την κλήρωση του Παναθηναϊκού και το Ολυμπιακός – Άλμπα
- Άτικους Ρος: Προηγείται στις υποψηφιότητες για τα βραβεία του Σωματείου Συνθετών & Στιχουργών των ΗΠΑ
- Ζιζέλ Πελικό: γιατί έτσι αλλάζει στρατόπεδο η ντροπή
- Ξεκινά το Μέγαρο παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού στο Ελληνικό