Εύκολη γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας από τον Αντώνη Σελέκο
Μετά τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, είναι η ιδανική επιλογή για γλυκό-Δεν έχει γίνει χωρίς λόγο τόσος ντόρος για την συνταγή της, άλλωστε!
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Ο γνωστός pastry chef δίνει την δική του εκδοχή για το παραδοσιακό γλυκό που πρωταγωνίστησε στην γαστρονομική κόντρα των ημερών. Με έτοιμο φύλλο μεν, για λόγους ευκολίας, αλλά μια κρέμα που θα θέλετε να φάτε σκέτη με το κουταλάκι!
Δοκιμάστε την γαλατόπιτα του Αντώνη Σελέκου και απολαύστε την ως επίλογο του παραδοσιακού τραπεζιού της 25ης.
Βήμα βήμα η συνταγή:
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής με βανίλια
Υλικά
· 650γρ Γάλα 3,4%
· 100γρ Κρέμα γάλακτος 35%
· 160γρ Ζάχαρη
· 180γρ Κρόκοι
· 50γρ Κορν Φλαουερ
· 2τμχ Λοβοί βανίλιας (Καλό είναι να έχουμε αυτήν την βανίλια για πραγματική γεύση)
Εκτέλεση
1. Κόβουμε στην μέση τους λοβούς βανίλιας, παίρνουμε τους σπόρους και κόβουμε τον φλοιό σε μικρά κομμάτια με ένα ψαλίδι.
2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος μαζί με την βανίλια και το βάζουμε στην φωτιά μέχρι να βράσει.
3. Αφαιρούμε από την φωτιά, κλείνουμε πολύ καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 10′.
4. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά και έπειτα προσθέτουμε το κορν φλαουερ.
5. Ρίχνουμε το 1/3 από το κατσαρολάκι στο μίγμα του κρόκου και το υπόλοιπο το βάζουμε πάλι στην φωτιά να πάρει μία βράσει.
6. Μόλις είναι έτοιμο, αδειάζουμε όλο το γάλα πάνω από τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα.
7. Ρίχνουμε το μίγμα ξανά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1′, μέχρι να δέσει η κρέμα και να μην έχει επίγευση του κορν φλάουερ.
8. Αφαιρούμε από την φωτιά, σουρώνουμε την κρέμα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ με εφαπτόμενη μεμβράνη. Περιμένουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και μετά είναι έτοιμη προς χρήση.
Για την συναρμολόγηση της γαλατόπιτας
Υλικά:
· 80γρ Ζάχαρη Άχνη
· 200γρ Βούτυρο 82%
· 10γρ Κανέλα σε σκόνη
· 6τμχ Φύλλα κρούστας
Εκτέλεση:
1. Σε ένα κατσαρολάκι αφήνουμε το βούτυρο να κάψει για 2′ και στην συνέχεια προθερμένουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
2. Σε ένα πυρίμαχος σκεύος 30cm X 4cm, ξεκινάμε να βουτυρώνουμε το εσωτερικό του και έπειτα ρίχνουμε με το κόσκινο λίγη ζάχαρη άχνη.
3. Τοποθετούμε όλα τα φύλλα κρούστας σε σχήμα σταυρού, αφού τα έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά και ενώ τα έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
4. Προσθέτουμε όλη την κρέμα βανίλιας, την στρώνουμε ομοιόμορφα και ρίχνουμε αρκετό βούτυρο στην επιφάνεια της.
5. Γυρίζουμε τα φύλλα και κόβουμε όσο χρειάζεται από αυτά, ώστε η κρέμα να φαίνεται σαν και την φωτογραφία του άρθρου
6. Ψήνουμε για 20′ στην θερμοκρασία που είναι ήδη ο φούρνος μας και στην συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα και όχι στις αντιστάσεις που ήταν ο φούρνος.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις