Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σχιστό: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες για το τραγικό τροχαίο

Σχιστό: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες για το τραγικό τροχαίο

Δύο αγόρια ηλικίας 22 και 25 ετών και ένα κορίτσι 22 ετών έσβησαν στην άσφαλτο στη λεωφόρο Σχιστού Σκαραμαγκά ξημερώματα Πέμπτης στις τέσσερις και 25.

Μπροστά στα έντονα σημάδια από τις ρόδες στην άσφαλτο που μαρτυρούν την πορεία του μοιραίου αυτοκινήτου, οι φίλοι τους με δυσκολία συγκρατούν τα δάκρυά τους.

Συγκλονίζουν τα λόγια της τέταρτης κοπέλας που επέβαινε στο όχημα και νοσηλεύεται στο Τζάνειο σε κατάσταση σοκ.

Η εικοσάχρονη είδε τους φίλους της από τη μια στιγμή στην άλλη να σβήνουν στο οδόστρωμα, έντρομη αλλά έχοντας τις αισθήσεις της άρχισε καλεί σε βοήθεια. Ήταν η μόνη που φορούσε ζώνη ασφαλείας. Ήταν αυτή που της έσωσε τη ζωή.

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι αντίκρισαν τα μάτια μου γιατί μόνο εγώ ξέρω. Το σοκ είναι μεγάλο. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των παιδιών και να φοράτε πάντα ζώνη, αυτός είναι ο λόγος που είμαι ακόμη εδώ. Καλό ταξίδι».

Η παρέα των νέων γυρνούσε στο σπίτι ύστερα από βόλτα στο πάρκο Σχιστού για άγνωστο λόγο το λευκό πεζό που οδηγούσε 27χρονος μετά τη στροφή ξέφυγε από την πορεία του, έπεσε πάνω στις μπάρες της νησίδας αριστερά, εκσφενδονίστηκε στο απέναντι πεζοδρόμιοο όπου επίσης υπάρχουν μπαριέρες, σύρθηκε περίπου για 100 μέτρα και ακινητοποιήθηκε.

Στη λεωφόρο Σχιστού στον αριθμό 90, συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ δεκάδες φίλοι των παιδιών για να τους αποχαιρετήσουν μη μπορώντας να πιστέψουν ότι χάθηκαν τόσο άδικα από τη ζωή.

Συντετριμμένοι έγραψαν στη μοιραία μπάρα: Καλό ταξίδι Αλέξη, Νίκο, Ιωάννα.

Εμειναν εκεί όλη τη νύχτα αφήνοντας λουλούδια και κεριά. Τραγική φιγούρα αδερφός του 27χρονου που έκλαιγε με λυγμούς στην αγκαλιά των φίλων του.

Τι έχουν δείξει οι έρευνες μέχρι στιγμής

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος που έκοψε τόσο βίαια το νήμα της ζωής τριών νέων ανθρώπων.

Συνεχίζονται ακόμη οι έρευνες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε αυτό το τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα της 25ης στη λεωφόρο Σκαραμαγκά, ωστόσο φαίνεται ότι έχουμε τα πρώτα στοιχεία για τη συγκεκριμένη φονική σύγκρουση.

Φαίνεται ότι την ώρα που το όχημα χτύπησε αρχικά στις μπαριέρες η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ξεπερνούσε κατά πολύ τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Όπως κατέθεσε η μοναδική επιζήσασα από τη φονική σύγκρουση, δεν φαίνεται την ώρα που χάνεται ο έλεγχος από τον οδηγό να προσπαθούσε ο 22χρονος να αποφύγει κάποιο προπορευόμενο όχημα.

Μετά την αρχική σύγκρουση στις μπαριέρες, το αυτοκίνητο αναποδογύρισε πολλές φορές για αρκετά μέτρα. Το όχημα σύρθηκε μέχρι να ακινητοποιηθεί.

Τα παιδιά ήταν βαριά τραυματισμένα. Η νεαρή κοπέλα, η οποία βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού και σώθηκε από θαύμα γιατί φορούσε τη ζώνη της, μόλις το όχημα ακινητοποιήθηκε, βγήκε από το παράθυρο γιατί οι πόρτες ήταν είχαν κλείσει.

Η παρέα των νεαρών βρισκόταν στην περιοχή της δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στη Πετρούπολη και εκείνη την ώρα, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της 25ης, επέστρεφαν στο σπίτι τους.

Σχετικά με το γεγονός ότι φαίνεται να μην υπήρχε κάποιο προπορευόμενο αυτοκίνητο, πέρα από τη μαρτυρία της κοπέλας, υπάρχουν δύο ακόμη αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ φαίνεται ότι αποδυναμώνεται και το σενάριο ότι κάποιο από τα λάστιχα του οχήματος είχε πρόβλημα.

Sports in

Ο Λαμίν Γιαμάλ απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα (pic)

Ο Λαμίν Γιαμάλ, μετά την κατάκτηση του Euro 2024 με την Ισπανία, επέλεξε την Ελλάδα για τις διακοπές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024