Εξαδάκτυλος: Ασφαλέστερο το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Έρχεται επιδείνωση των διασωληνωμένων
Σχετικά με το ποια δραστηριότητα θα πρέπει να ανοίξει πρώτα ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι «το λιανεμπόριο έχει αποδειχθεί σχετικά ασφαλέστερο και πρέπει να ανοίξει πρώτο», ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτικός με το άνοιγμα των σχολείων. Όπως είπε θα μπορούσαν να ανοίξουν μόνο τα λύκεια.
Επιφυλακτικός σχετικά με το ταυτόχρονο άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων εμφανίστηκε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Όπως είπε έχουμε μπροστά 10 δύσκολες ημέρες, «ας ελπίσουμε ότι θα είναι σταθεροποιητικές» για την πορεία της πανδημίας και το ΕΣΥ, τόνισε και πρόσθεσε «έχοντας εκπλαγεί δυσάρεστα από το τρίτο κύμα, θα ήταν πολυ δύσκολο ένα ταυτόχρονο άνοιγμα των δραστηριοτήτων».
Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, το τρίτο κύμα του κοροναϊού αποδείχθηκε πολύ σκληρό, «εκπλαγήκαμε δυσάρεστα», είπε.
Το λιανεμπόριο έχει αποδειχθεί σχετικά ασφαλέστερο
Σχετικά με το ποια δραστηριότητα θα πρέπει να ανοίξει πρώτα ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι «το λιανεμπόριο έχει αποδειχθεί σχετικά ασφαλέστερο και πρέπει να ανοίξει πρώτο», ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτικός με το άνοιγμα των σχολείων. Όπως είπε θα μπορούσαν να ανοίξουν μόνο τα λύκεια.
Μιλώντας για την εστίαση είπε ότι αυτή ευνοεί την διασπορά του ιού περισσότερο από άλλες δραστηριότητες και τόνισε ότι θα πρέπει τα εστιατόρια να ανοίξουν όταν αυτό είναι ασφαλές, ενώ τόνισε ότι και το άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους έχει την δυσκολία του.
Σημείωσε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες «θα επιδεινωθούν οι αριθμοί θανάτων και διασωληνωμένων».
Για συναυλία στη Βαρκελώνη: Τα πειράματα δεν έχουν πάντα θετικό αποτέλεσμα
Ακόμα, σχολιάζοντας το πείραμα της συναυλίας με 5000 άτομα στην Βαρκελώνη είπε ότι ο ίδιος έχει προτείνει πιο εντυπωσιακό πείραμα, ωστόσο, όπως είπε «τα πειράματα δεν έχουν πάντα θετικό αποτέλεσμα και μπορεί το αποτέλεσμα να μην μας αρέσει στο τέλος».
Μιλώντας για τα self test είπε ότι θα βοηθήσουν, αλλά δεν είναι η λύση του προβλήματος και έδωσε συμβουλές για το πως γίνεται το τεστ. Όπως είπε «το self test δεν θα πρέπει να γίνεται στο φαρμακείο, ο καταλληλότερος για να το δείξει είναι ο γιατρός», ωστόσο σημείωσε ότι το σημαντικό είναι τα θετικά τεστ να δηλώνονται και όχι να αποκρύπτονται.
«Αυτά τα self test που έχουμε τώρα είναι τα πρώτα που έχουν αξιοπιστία πάνω από 80%» είπε και τόνισε ότι πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή.
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
- Καιρός: Βροχές στην Αττική το απόγευμα και τη νύχτα – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον θάνατο του λιμενικού στο Παράλιο Άστρος
- UEFA Champions League: Το απόλυτο θρίλερ πρόκρισης Άγιαξ – Ολυμπιακός έρχεται στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442