![Καββαθάς στο MEGA : Πλήρες άνοιγμα της εστίασης, όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/03/estiasi3-1.jpg)
Καββαθάς στο MEGA : Πλήρες άνοιγμα της εστίασης, όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους
«Καλύτερα να είμαστε ασφαλής και να μη λειτουργήσουμε σε λογική ακορντεόν. Δεν θα αντέξει για 3-4 φορά η οικονομία. Θέλουμε να ανοίξουμε και να παραμείνουμε ανοιχτοί» δήλωσε
Spotlight
-
Εφτά χρόνια φυλακή στα δύο αδέρφια για τον θάνατο 52χρονου - Τον είχαν ξυλοκοπήσει επειδή τάιζε αδέσποτα ζώα
-
Σοκ για την Σερένα Γουίλιαμς: Ο σύζυγός της αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με την νόσο του Lyme
-
Τελείωσε το παραμύθι για πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ
-
Πέθαινε το παιδί του και έπαιζε Playstation - Τα sms της τραγικής μητέρας
Πλήρες άνοιγμα της εστίασης και όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους ζητά μέσω του «MEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, τονίζοντας ότι ο κλάδος δεν θα αντέξει εκ νέου το «ακορντεόν» ανοίγματος – κλεισίματος.
«Ο κάθε επαγγελματίας αυτή τη χρονιά σηκώνει το δικό του σταυρό. Είναι δύσκολη συγκυρία. Ελπίζω να ξανά μπούμε σε μια κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν. Το άνοιγμα των καταστημάτων μόνο στους εξωτερικούς χώρους, θα δημιουργήσει διαφορετικές ταχύτητες στον κλάδο της εστίασης. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που οι επιχειρήσεις τους έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους. Πρέπει να βρούμε τρόπο, να λειτουργήσουν και οι επιχειρήσεις σε κλειστούς χώρους, με μηχανικά μέσα» υπογράμμισε.
Ως προς αυτό, σημείωσε ότι τα μηχανήματα για την αποστείρωση του αέρα, κοστίζουν περί τα 1000 ευρώ, για ένα κατάστημα 100 τετραγωνικά ωφέλιμου χώρου και σκοτώνουν τον κορωνοϊό από 50 έως και 90%.
«Καλύτερα να είμαστε ασφαλής και να μη λειτουργήσουμε σε λογική ακορντεόν. Δεν θα αντέξει για 3-4 φορά η οικονομία. Θέλουμε να ανοίξουμε και να παραμείνουμε ανοιχτοί» δήλωσε.
Παράλληλα, γνωστοποίησε, ότι ζητήθηκε από την κυβέρνηση να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης. «Η κυβέρνηση το έχει στους στόχους, ελπίζω να προλάβουμε».
«Μετά από πέντε μήνες lockdown, είναι πολύ δύσκολο να επανεκκινήσει η εστίαση. Το 40-50% των επιχειρήσεων έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Γι’ αυτό είχαμε ζητήσει πρόγραμμα επιχορηγήσεων» επισήμανε, σχετικά με την επιχορήγηση που θα λάβουν οι επιχειρήσεις της εστίασης ώστε «να αποκτήσουν ένα κεφάλαιο κίνησης ώστε να ξανά λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις