Κινητό τηλέφωνο : Πώς μπορείς να το κάνεις να φορτίζει σε μισό χρόνο
Σχεδόν όλοι μας έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση ενώ θα πρέπει να βιαστούμε να φύγουμε, το κινητό μας να μας εγκαταλείπει… Και συγκεκριμένα να βλέπουμε την μπαταρία του κινητού μας στο 10% ή και στο 1%
- «Είσαι ο διάβολος» – Αντιμέτωποι με τον πατέρα τους οι γιοι της Ζιζέλ Πελικό
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Οι ληστές που έκλεψαν τα πορτρέτα των Ελισάβετ Β' και Μαργκρέτε Β' του Άντι Γουόρχολ τα έκαναν όλα στραβά
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
Το κινητό τηλέφωνο είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και έχει γίνει προέκταση του χεριού μας. Το αναζητάμε όταν είμαστε στο σπίτι, όταν είμαστε βόλτα, ακόμα και όταν εργαζόμαστε. Είναι τόση η χρήση του που είναι αναμενόμενο να εξαντλείται η μπαταρία του και να αναζητούμε τρόπο να φορτίζει πιο γρήγορα ώστε να μην είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε κοντά σε πρίζα.
Σχεδόν όλοι μας έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση ενώ θα πρέπει να βιαστούμε να φύγουμε, το κινητό μας να μας εγκαταλείπει… Και συγκεκριμένα να βλέπουμε την μπαταρία του κινητού μας στο 10% ή και στο 1%.
Για να αποφύγουμε λοιπόν, αυτή την κατάσταση και ενώ έχουμε ξεχάσει να φορτίσουμε το κινητό μας, αρκεί -σύμφωνα με την ιστοσελίδα pagenews.gr- να ακολουθήσουμε ένα μικρό «μυστικό» για να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία.
Το «κόλπο» για γρήγορη φόρτιση
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε σε λειτουργία πτήσης ή στο γνωστό flight mode. Με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να το κλείνετε αλλά δεν καταναλώνετε τόση μπαταρία και χρόνο κατά το άνοιγμα και το κλείσιμό του. Και να αναφέρουμε πως οι σημερινές συσκευές είναι καλό να φορτίζονται συχνά και να διατηρούνται μεταξύ 40% με 80% της φόρτισης.
Επίσης, ας έχουμε στον νου μας ότι δεν είναι όλοι φορτιστές ίδιοι και αν χάσει κανείς τον αυθεντικό φορτιστή που είχε το κινητό, καλό είναι να φροντίσει να τον αντικαταστήσει αν όχι με έναν ακριβό γνήσιο, τουλάχιστον με κάποιον αξιόπιστο που διαθέτει πιστοποίηση. Ένας κακός φορτιστής μπορεί να προκαλέσει από προβλήματα στη διάρκεια της μπαταρίας και της φόρτισης, μέχρι πυρκαγιά.
Πώς θα βοηθήσουμε να «ζήσει» η μπαταρία περισσότερο;
Και πέρα από το παραπάνω «κόλπο», το να απενεργοποιούμε τη συσκευή μας κάνει διαφορά στην μπαταρία γιατί το να σβήνει και να ανοίγει ξανά μια συσκευή τη βοηθάει πολύ και συντελεί στη σωστή χρήση της μπαταρίας. Μια επανεκκίνηση την εβδομάδα τουλάχιστον, είναι απαραίτητα τόσο για συσκευές με iOS, όσο και για Android.
Και ας μην ξεχνάμε πως ο φορτιστής του κινητού είναι το απαραίτητο αξεσουάρ κάθε φορητής συσκευής που αγοράζουμε καθώς χωρίς αυτόν, το κινητό μας, δεν έχει ενέργεια για να λειτουργήσει. Πλέον βέβαια, υπάρχει και η ασύρματη φόρτιση ως μία από τις πολλές μεθόδους φόρτισης μπαταριών χωρίς τη χρήση καλωδίων ή προσαρμογέων εναλλασσόμενου ρεύματος για τη συσκευή.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις