Apocalypsing: Η απόλυτη τάση στο φλερτ εν μέσω πανδημίας
Ενώ η πανδημία του κοροναϊού συνεχίζει να δοκιμάζει τις ανθρώπινες σχέσεις, το «apocalypsing» κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος
- Νέα καταστροφή υποθαλάσσιου καλωδίου μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας - Δεν αποκλείεται το σαμποτάζ
- Είκοσι χρόνια μετά το τσουνάμι της Ινδονησίας, ελπίζει μια μέρα να δει ξανά τον γιο της
- Κλειστό το χιονοδρομικό στον Παρνασσό λόγω της κακοκαιρίας - Μεγάλες ουρές προς Καλάβρυτα
- Πώς θα τα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς πρόστιμο - Έως τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία
Από το 2020 και ενώ η πανδημία του κοροναϊού συνεχίζει να δοκιμάζει τις ανθρώπινες σχέσεις, μια νέα τάση στον τομέα του φλερτ και των σχέσεων έχει παρατηρηθεί και φαίνεται να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος.
Το όνομα αυτής «apocalypsing».
Διαβάζοντας κανείς τον όρο εύλογα αναρωτιέται περί τίνος πρόκειται.
Το «apocalypsing» λοιπόν περιγράφει την τάση λοιπόν των ανθρώπων να αντιμετωπίζουν κάθε ερωτική σχέση σαν να είναι η τελευταία τους, με αποτέλεσμα να την παίρνουν πολύ σοβαρά και πολύ γρήγορα, ανεξάρτητα με την ποιότητά της.
Το όνομα της τάσης αυτής, δόθηκε από το dating app Plenty of Fish, που συμπεριέλαβε το apocalypsing στην ετήσια λίστα με τα κορυφαία dating trends που αναμένεται να καθορίσουν το ερωτικό παιχνίδι τους επόμενους μήνες.
Η πανδημία της COVID -19 προκάλεσε ένα τεράστιο ψυχικό κόστος σε όλο τον κόσμο.
Οι άνθρωποι εν μέσω πανδημίας, φοβούνται τη μοναξιά περισσότερο από ποτέ και παρόλο που ίσως να μην ταιριάζουν τόσο πολύ με τον σύντροφό τους, βιάζονται να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα και κάνουν βεβιασμένες κινήσεις, που υπό άλλες συνθήκες να μην τις έκαναν.
Ανάμεσα στο άγχος, την κατάθλιψη, την αγωνία, την αβεβαιότητα, την ακύρωση και τη μοναξιά, πολλοί νοσταλγούν τον καιρό που μπορούσαν να αγκαλιάζουν και να φιλούν τους αγαπημένους τους, να φλερτάρουν και να έχουν μια φυσική ανθρώπινη επαφή.
Το apocalypsing δείχνει έτσι ένα ακόμα μελανό σημείο της πανδημίας, με ανθρώπους να συνδέονται έντονα και βιαστικά με κάποιον που ίσως δεν τους ταιριάζει τόσο επειδή έχουν ανάγκη από συναισθηματική υποστήριξη.
H προσαρμογή στην μετά COVID εποχή θα διαφέρει μεταξύ των ανθρώπων, πιθανώς με βάση τη διάρκεια που οι άνθρωποι έμειναν μόνοι, ενώ σύμφωνα με τον καθηγητή Εξελικτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Ρόμπιν Ντάνμπαρ , μπορεί να υπάρχει μια περίοδος επαναδιαπραγμάτευσης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις